No Name vyrážajú na turné, v Prahe oslávia 20. výročie

NETKY.SK • 16 November 2015, 11:15 • 2 min
No Name vyrážajú na turné, v Prahe oslávia 20. výročie

BRATISLAVA - Slovenská kapela No Name zverejnila termíny S Láskou Tour 2016. Muzikanti sa v rámci koncertnej šnúry zastavia 20. apríla v Bratislave a o štyri dni neskôr v domovských Košiciach. Okrem toho zahrajú od 11. marca do 28. apríla aj v Plzni, Písku, Zlíne, Brne, Ústí nad Labem, Liberci, Hradci Králové, Trutnove a Ostrave.

slovakia

left justify in out

V prvý novembrový deň roku 2016 oslávia No Name v Prahe 20. narodeniny kapely. Na turné si ako hosťa prizvali českú formáciu Všichni svatí. "Turné má dve časti. Počas jarnej obehneme šesť českých, tri moravské a dve slovenské mestá. Začíname 11. marca v Plzni. No a na jeseň budeme koncertovať v pražskej nádhernej aréne Fórum Karlín. V Prahe oslávime 20 rokov No Name od nášho prvého stretnutia, kedy sme sa ako študentská kapela rozhodli, že budeme slávni," povedal líder skupiny Igor Timko.


Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť okrem skladieb z najnovšieho albumu S Láskou (2015) aj na staršie hity. "Na kapelu No Name sa chodí kvôli hitovkám, preto je logické, že zahráme všetky najväčšie hity od Ty a Tvoja Sestra až po Čím to je. Najlepšou správou je, že prvé dva single z nášho nového albumu Povedz mi a S Láskou už medzi hitovky tiež patria. O to viac sa tešíme na chvíľu, keď ich odpálime pred našimi fanúšikmi," vyhlásil spevák. "Fesťáky sú fajn, aj firemky. Námestia majú takisto svoje čaro. Ale na vlastnom koncerte je kontakt kapela - fanúšikovia taký mrazivý, že sa nedá porovnať s ničím iným. Jednoducho na turné hrajú vlastní pre vlastných. Je to fantastický pocit, ak ľudia poznajú vašu hudbu, texty, spievajú s vami od slova do slova všetky piesne. Je jedno, či hráme Košice alebo Prahu, všade je to rovnako úžasné," dodal Timko.


No Name vznikli v roku 1996 v Košiciach a debutový, eponymný album vydali v roku 1998. Nadviazali naň nahrávkami ako Počkám si na zázrak (2000), Oslávme si život (2001), Slová do tmy (2003), Čím to je (2005), V rovnováhe (2008), Nový album (2011) či spomínanou novinkou S Láskou. Vlani ponúkli akustický komplet zo série G2 Acoustic Stage. Vo formácii pôsobia okrem Igora Timka aj Ivan Timko (bicie), Dušan Timko (gitara), Roman Timko (gitara), Zoli Sallai (klávesy) a Vilo Gutray (basgitara).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies