No Name vydávajú nový album S Láskou, prezradili aj plánovaný krst

NETKY.SK • 5 Október 2015, 10:40 • 2 min
No Name vydávajú nový album S Láskou, prezradili aj plánovaný krst

BRATISLAVA - Slovenská kapela No Name vydáva album S Láskou. Nahrávka obsahuje desať nových piesní a jeden bonus.

slovakia

left justify in out

"Album sme nazvali S Láskou, pretože sme v rámci kapelových debát dospeli do štádia, kedy nás síce teší všetka tá pozornosť v priebehu celej kariéry, ale bez našich blízkych by sme to asi neustáli. Budem nás citovať 'Len s láskou, viem to ustáť, iba s láskou'," uviedol líder formácie, spevák Igor Timko, ktorý sa postaral aj o väčšinu textov. Hudbu skladali všetci členovia skupiny. Album ponúka aj dueto Mám len pár chvíľ spomínaného lídra s klávesákom Zolim Sallaiom.


"Väčšina textov pochádza z môjho pera, no s príchodom prvorodeného syna Leonarda sa Ivan rozpísal. Dva texty si teda 'strihol' sám. Hudobne sme sa na albume podieľali všetci, niekto viac, niekto menej. Podstatné je pre nás to, že proces tvorby ostáva totožný s obdobím, keď sme začínali. Jednoducho sa donesú piesne do skúšobne a tam sa začína debata. Nás samých považujem za najťažšiu porotu, pred ktorú musí predstúpiť každý za seba, ak chce do autorského priestoru prispieť," prezradil frontman.


Muzikanti pracovali na albume v košickom štúdiu Klakson. "Bývavali časy, keď sme rodné Košice opustili hoc aj na mesiac a išli sme nahrávať k Petrovi Jandovi do štúdia Propast blízko Prahy. No teraz predstava, že by sme boli mesiac bez rodín, neprichádza do úvahy. Preto už druhý album po sebe točíme v košickom štúdiu Klakson. Je tam špičkový zvukár Roman Šoltys, ktorý stojí za nahrávkou Na, na, naa s Chinaski a rovnako dokonale nahral aj duet s Luckou Bílou Ženušky. Voľba bola teda jasná. Ráno deti do škôl, dopoludnia v štúdiu a popoludní s deckami na krúžky. Keďže pôsobíme v celom priestore bývalého Česko-Slovenska, album pokrstíme v Bratislave, v Košiciach aj v Prahe," uzavrel spevák. Spomínané slovenské krsty sa budú konať 8. októbra v Panta Rhei v bratislavskom Auparku a o deň neskôr v Panta Rhei v košickom Auparku.


No Name vznikli v roku 1996 v Košiciach a debutový, eponymný album vydali v roku 1998. Nadviazali naň nahrávkami ako Počkám si na zázrak (2000), Oslávme si život (2001), Slová do tmy (2003), Čím to je (2005), V rovnováhe (2008) či Nový album (2011). Vlani ponúkli akustický komplet zo série G2 Acoustic Stage. Vo formácii pôsobia okrem spomínaných členov aj Dušan Timko (gitara), Roman Timko (gitara) a Vilo Gutray (basgitara).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies