No Name pokračujú v príprave nového albumu

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 16:25 • 2 min
No Name pokračujú v príprave nového albumu

BRATISLAVA - Slovenská kapela No Name v súčasnosti pripravuje nový štúdiový album. Formácia by nahrávku rada vydala na prelome septembra a októbra.

slovakia

left justify in out

Na skladaní sa podieľajú všetci členovia zoskupenia a ako v rozhovore pre agentúru SITA prezradil spevák Igor Timko, práca im ide veľmi dobre.

"Väčšinu piesní máme nachystaných, štyri skladby sú už nahraté. Čakajú nás štyri nahrávacie dni od 20. do 24. apríla v Košiciach v štúdiu Klakson. Doťahujeme ešte texty, myšlienky a skúšame. Úžasné na celom nahrávaní je, že s kapelou fungujeme tak, ako pred 18 rokmi - samozrejme, vďaka technológiám už aj virtuálne. Momentálne máme vonku singel Povedz mi, ktorému sa darí, žije si svoj život a to sme chceli. Z pohľadu tvorby sme si sebestační. Na skladaní sa podieľame všetci, takisto aj na aranžovaní. Berieme do úvahy aj nové hudobné trendy, nikdy sme však nepatrili medzi progresívnych umelcov ako napríklad Madonna, ktorá určuje, ako sa bude hrať ďalšie roky. My sme pesničkári a naše skladby musia mať spevnosť a texty výpovednú hodnotu. Presne preto ľudia stále chodia na naše koncerty. Stálym hosťom na albume je basgitarista Martin Gašpar," uviedol hudobník. 

 

Na novinke, ktorej názov zatiaľ nie je známy, sa objaví desať až dvanásť skladieb. Medzi nimi bude aj šansón, ktorý je inšpirovaný narodením malého Leonarda. Jeho otcom je bubeník Ivan Timko. 

 

Formácia No Name patrí medzi žiadané kapely. Svoje miesto si našla aj na českej hudobnej scéne. "Paradoxne, čím sme viac na západe, tým sme doma vzácnejší. Minulý rok sme hrali po desiatich rokoch v Lučenci, po ôsmich vo Veľkom Krtíši alebo po šiestich vo Zvolene. Ozvali sa nám z Medzilaboriec či Popradu. Nedávno sme mali krásne, vypredané akustické turné od Karlových Varov až po Košice, pričom na Slovensku sme pridávali ďalšie dva koncerty v Bratislave a Košiciach. Boli to pridané vystúpenia, ktoré sme vypredali bez dodatočnej reklamnej kampane a to je štádium, do ktorého sme vždy chceli dôjsť. Nakoniec, bol by v tom nejaký zádrheľ, ak by sa nám to za takú dobu nepodarilo," vyjadril sa spevák, ktorý má jasno v tom, aký je rozdiel medzi publikom v rodnej krajine a Českej republike. "Rozdiel je jedine v tom, že Češky majú väčšie prsia ako Slovenky na meter štvorcový, teda nie krajšie, ale väčšie. Je to asi pivom alebo stravou. Ale v podstate je to jedno, keď vás poznajú, tak na koncert prídu všetci od A po Z a je jedno, či ste Maďar, Čech alebo Slovák, keď vás milujú, tak to ide," vyhlásil s úsmevom. 

 

Kapela sa pohybuje na scéne takmer dve desaťročia. Za ten čas si našla verných fanúšikov, ktorí chodia na koncerty v Česku i na Slovensku. "Stáva sa, že vidíme ľudí niekde v Děčíne alebo Liberci a potom sa ukážu na koncerte v Humennom. Nechápem, ako to robia, kde na to berú peniaze, ale asi je to ich údel - byť pri nás," povedal líder. 

 

No Name majú na konte albumy akoNo Name (1998), Počkám si na zázrak (2000), Oslávme si život (2001), Slová do tmy (2003), Čím to je (2005), V rovnováhe (2008) či Nový album (2011) a množstvo hitov. Na budúci rok oslávia doterajšie úspechy na turné. "Počas februára a marca bude turné k 20 rokom na scéne. Zakončíme ho 24. novembra 2016 v pražskej O2 aréne. Tisíci koncert sme mali v Košiciach, oslavu 20 rokov urobíme zas v Prahe. Dovtedy nás však čaká množstvo ďalších koncertov. Napríklad od 1. mája do polovice septembra máme naplánovaných myslím 65 vystúpení," prezradil muzikant. 

 

Frontman kapely sa nedávno ukázal v Slovenskom národnom divadle v pôvodnom slovenskom muzikáli Móric Beňovský, v ktorom stvárňu

je Stepanova. Predstavenie zožalo veľký úspech. "Vďaka múdrym, bohatým a ušľachtilým ľuďom z Košíc sme mali premiéru muzikálu aj v SND. Bez jediného centu zo štátnej pokladnice vycestovalo trojsúborové divadlo - opera, balet a činohra, plus orchester troma autobusmi, kamiónom a osobnými autami do Bratislavy. Predstavenie bolo výborné, mali sme standing ovation, prišli nás pozrieť aj herecké legendy ako napríklad František Kovár či Soňa Valentová. Teraz hráme 27. a 28. apríla v Košiciach. Ponuka účinkovať v Móricovi bola pre mňa výzva. Nechcel som účinkovať v predstaveniach, ktoré sú známe po celom svete, ako sú Hair, Rómeo a Júlia, West Side Story a podobne. Móric Beňovský je pôvodný slovenský muzikál a už po ňom pokukujú z Kórey. Vznikal šesť rokov, má kvalitnú hudbu aj texty. Práve toto má pre mňa zmysel - budovať niečo nové," povedal Igor Timko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies