NKÚ začal kontrolovať vodohospodárov, riaditeľ SPV to víta

NETKY.SK • 1 Október 2010, 11:52 • 2 min
NKÚ začal kontrolovať vodohospodárov, riaditeľ SPV to víta

NKÚ začal kontrolovať vodohospodárov, riaditeľ SPV to víta

slovakia

left justify in out

img

Rozsiahlu kontrolu, zameranú na hospodárenie s finančnými prostriedkami a majetkom štátu pri plnení protipovodňovej ochrany, začal dnes Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) v Slovenskom vodohospodárskom podniku, š. p., Banská Štiavnica (SVP). TASR o tom informoval hovorca podniku Ľuboš Krno.
      Počas viac ako dvoch mesiacov kontrolóri NKÚ preveria viacero investičných akcií protipovodňového charakteru, na ktoré boli vynaložené finančné prostriedky z európskych fondov od roku 2004. Kontrolná akcia bude prebiehať súbežne tak na podnikovom riaditeľstve SVP  v Banskej Štiavnici, ako aj vo všetkých jeho štyroch odštepných závodoch – v Bratislave, Piešťanoch, Banskej Bystrici a Košiciach.
      Generálny riaditeľ SVP Daniel Kvocera, ktorý je len krátko poverený vedením tohto štátneho podniku, kontrolu uvítal, pretože mu po jeho nedávnom nástupe do funkcie pomôže aspoň rýchlejšie odhaliť prípadné slabé stránky, ktoré bude musieť vyriešiť.
      SVP, š. p., je správcom vodných tokov a povodí na Slovensku. Zabezpečuje starostlivosť o vodné toky a o hmotný investičný majetok na nich vybudovaný, stará sa aj o kvantitu a kvalitu povrchových a podzemných vôd, ako aj o protipovodňovú ochranu a vytváranie plavebných podmienok. SVP má celoštátnu pôsobnosť so štyrmi odštepnými závodmi zriadenými na báze prirodzených povodí. Spravuje vodné toky v dĺžke 32.738 km, 287 vodných nádrží, 2811 km ochranných hrádzí a kanálovú sieť v dĺžke 1812 km. Celková plocha povodí je 49.015 km2.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona