NKÚ sa v rámci kontrol zameria aj na lesy SR

NETKY.SK • 5 September 2019, 15:24 • 2 min
NKÚ sa v rámci kontrol zameria aj na lesy SR

BRATISLAVA - Plán kontrolných akcií Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) bol tohto roku na základe rozhodnutia predsedu úradu Karola Mitríka rozšírený o dve mimoriadne akcie. Ide o kontrolu hospodárenia vo vojenských lesoch a procesy súvisiace s obstaraním protipožiarneho systému v štátnom podniku Lesy SR.

slovakia

left justify in out

"Kontrola je vec verejná a konečnými prijímateľmi kontroly sú občania. Preto je našou povinnosťou hľadať nástroje, vďaka ktorým vieme do prípravy ročných plánov kontroly zapájať aj širšiu verejnosť“, uviedol predseda úradu Karol Mitrík.

 

img

 

Okrem rozšírenia plánovaných kontrol, pri ktorých prejde dôkladným pozorovaním takmer 450 subjektov, začína NKÚ už teraz s prípravou plánu kontrolnej činnosti na nasledujúci rok. Témy vychádzajú z desiatich prioritných oblastí, siahajúcich od vzdelávania, cez zdravie, sociálne politiky až po eurofondy. Pozornosť kontrolórov sa zameria na systém skládkovania odpadov, integráciu marginalizovaných rómskych komunít či žiakov so špeciálnymi potrebami. 

 

img

 

NKÚ sa pozrie aj na prínos projektov smerujúcich k podpore najmenej rozvinutých okresov prostredníctvom poskytovania regionálneho príspevku. Slovenskí kontrolóri v spolupráci s európskymi partnermi budú mať pod drobnohľadom výstavbu, údržbu regionálnych ciest a mostných objektov či nakladanie s plastovým odpadom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies