NKÚ: Preveril efektívnosť výberu mýta a predaja diaľničných nálepiek

NETKY.SK • 5 Október 2014, 11:51 • 2 min
NKÚ: Preveril efektívnosť výberu mýta a predaja diaľničných nálepiek

BRATISLAVA - Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR preveril efektívnosť výberu mýta a predaja diaľničných nálepiek za roky 2010 až 2013.

slovakia

left justify in out

Výsledky kontroly, ktorá sa ukončila v septembri, má úrad zverejniť na svojom webovom sídle.
      

NKÚ sa podľa hovorkyne Ivety Bielikovej v rámci kontroly pozrel aj na zmluvné vzťahy medzi Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS) a predajcami diaľničných známok či prevádzkovateľom mýtneho systému. Súčasne kontroloval aj použitie takto vybratých peňazí pri financovaní cestnej infraštruktúry.
      

"Kontrolná akcia bola zaradená do plánu kontrolnej činnosti na základe strategického zámeru NKÚ v oblasti kontroly dopravy," priblížila Bieliková pre TASR. Cieľom týchto tematických kontrol dopravy nebolo podľa nej len zisťovanie nedostatkov, ale aj komplexnejšie poukázanie na problémy v danej oblasti. Tiež identifikovanie rizík, ktoré vyústili do spoločných odporúčaní.
      

Táto kontrola nadväzovala podľa Bielikovej tematicky na podobnú kontrolu poplatkov za používanie cestnej infraštruktúry, ktorú urobil NKÚ v roku 2012. Vtedy sa zameral na obdobie rokov 2010 až 2011. Kontroly prebehli na ministerstve dopravy a v NDS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona