NKÚ preverí výstavbu diaľnic a rýchlociest za posledné tri roky

NETKY.SK • 15 September 2014, 11:29 • 2 min
NKÚ preverí výstavbu diaľnic a rýchlociest za posledné tri roky

BRATISLAVA - Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) preverí výstavbu diaľnic a rýchlostných ciest za posledné tri roky.

slovakia

left justify in out

Kontrolnú akciu odštartuje v utorok (16.9.) a zverejnenie jej výsledkov predpokladá približne v polovici decembra tohto roku. Podľa riaditeľky odboru komunikácie a styku s verejnosťou NKÚ Ivety Bielikovej pôjde o kontrolu Národnej diaľničnej spoločnosti a ministerstva dopravy. "Teda o prekontrolovanie uzatvárania zmlúv, dodržiavanie zmluvných podmienok a hospodárnosti a efektívnosti vynakladania verejných prostriedkov," priblížila Bieliková pre TASR.

      

NKÚ sa zameria na vynakladanie verejných prostriedkov určených na výstavbu, rekonštrukcie, opravy a údržbu diaľnic a rýchlostných ciest vrátane súvisiacej infraštruktúry. Preverí všetko, čo sa realizovalo v rokoch 2010-2013. Kontrola bola podľa Bielikovej zaradená do plánu na základe strategického zámeru NKÚ v oblasti kontroly dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona