NKÚ preverí financovanie rekonštrukcie Zimného štadióna O. Nepelu

NETKY.SK • 6 Júl 2011, 18:46 • 2 min
NKÚ preverí financovanie rekonštrukcie Zimného štadióna O. Nepelu

NKÚ preverí financovanie rekonštrukcie Zimného štadióna O. Nepelu

slovakia

left justify in out

img

Najvyšší kontrolný úrad SR preverí financovanie rekonštrukcie Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave. Za kontrolu hlasovalo v Národnej rade SR 135 poslancov, prešla teda aj s podporou opozície.
      Predkladatelia návrhu pripomenuli, že predpokladané náklady na rekonštrukciu štadióna boli vyčíslené na 74.822.188 eur s DPH. Schválený príspevok štátu vo výške 40.575.682,14 eura predstavoval 54,23 percenta z celkovej plánovanej sumy 74.822.188 eur.
      "Cieľom kontroly financovania rekonštrukcie Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave je overiť nielen plnenie podmienok vyplývajúcich zo zmlúv o poskytnutí finančných prostriedkov formou dotácií z rozpočtovej kapitoly ministerstva školstva, ale aj iné prostriedky hlavného mesta SR Bratislava použité na rekonštrukciu," uvádza sa v návrhu uznesenia.
      Preveriť sa má aj "skutočný stav plnenia podmienok dohodnutých v zmluvách uzatvorených s dodávateľmi projektových a inžinierskych prác, stavebných prác, tovarov a služieb a taktiež transparentnosť verejného obstarávania s dôrazom na dodržanie podmienok nediskriminácie uchádzačov".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona