NKÚ kontroluje na radnici v Hlohovci ochranu osobných údajov

NETKY.SK • 13 Október 2016, 16:27 • 2 min
NKÚ kontroluje na radnici v Hlohovci ochranu osobných údajov

HLOHOVEC - Na ochranu osobných údajov v informačných systémoch mesta Hlohovec je zameraná kontrola Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR, ktorá sa začala v stredu 12. októbra na Mestskom úrade v Hlohovci.

slovakia

left justify in out

Kontrolóri NKÚ si podľa informácií hovorkyne mesta Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej vyžiadali potrebné doklady – písomné informácie, vyjadrenia a vysvetlenia, ktorými mestský úrad disponuje a ktoré budú predmetom kontroly.

 

„Preverované budú záznamy v informačných systémoch, v ktorých sa spracúvajú osobné údaje v zmysle zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov,“ uviedla hovorkyňa. Informovala, že NKÚ požiadal o predloženie bezpečnostného projektu, evidenčných listov informačných systémov, zoznamu oprávnených osôb, koncepcie rozvoja informačných systémov, zoznamu ukončených a prebiehajúcich informačno-komunikačných projektov v rokoch 2015 a 2016. Tiež si vyžiadal zoznam zamestnancov, platnú organizačnú štruktúru, účtovnú závierku, záverečný účet mesta 2015 a ďalšie zoznamy a doklady, ktoré budú podliehať podrobnej kontrole. Tá sa dotýka predovšetkým roku 2015.

 

NKÚ vykonáva kontrolnú činnosť na základe plánu kontrolnej činnosti. Kontrolovanými subjektmi v rovnakej veci sú podľa hovorkyne okrem Hlohovca aj ďalšie štyri mestá – Piešťany, Galanta, Sládkovičovo a Holíč. V prípade zistenia nedostatkov NKÚ SR môže predkladať kontrolovaným subjektom a príslušným orgánom odporúčania na ich riešenie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona