Nízke sadzby neškodia sporiteľom, tvrdí člen ECB

NETKY.SK • 11 November 2013, 10:22 • 2 min
Nízke sadzby neškodia sporiteľom, tvrdí člen ECB

BERLÍN - Člen Výkonnej rady Európskej centrálnej banky (ECB) Benoit Coeure odmietol názory, že banka nízkymi úrokovými sadzbami poškodzuje sporiteľov.

slovakia

left justify in out

Banka stlačila sadzby na súčasné minimá v reakcii na nedávny pokles ekonomiky a nerovnováhy na finančných trhoch v menovej únii, napísal Coeure v komentári pre pondelňajšie vydanie denníka Handelsblatt. "Vyššie úrokové sadzby by prehĺbili recesiu, oddialili zotavenie a prispeli k deflačným rizikám. Vyššie úrokové sadzby by preto poškodili sporiteľov,“ zdôraznil predstaviteľ ECB.

Európska centrálna banka minulý týždeň prekvapila trhy, keď znížila kľúčovú úrokovú sadzbu na nové historické minimum 0,25 %. Rozhodnutie banky sa považuje za reakciu na obavy, že príliš nízka inflácia by mohla poškodiť krehké hospodárske zotavenie v eurozóne. Medziročná miera inflácia v eurozóne bola v októbri na takmer štvorročnom minime 0,7 %, teda hlboko pod dvojpercentným cieľom ECB.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies