Nízke ceny ropy dostali Kuvajt do rozpočtového deficitu

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 10:09 • 2 min
Nízke ceny ropy dostali Kuvajt do rozpočtového deficitu

KUVAJT - Nízke ceny ropy poškodili príjmy Kuvajtu a rozpočet krajiny v uplynulom fiškálnom roku skončil v deficite.

slovakia

left justify in out

Kuvajtský minister financií Anas al-Saleh, ktorý je zároveň úradujúcim šéfom rezortu ropného priemyslu, uviedol, že rozpočet krajiny skončil v deficite 18,2 mld. USD. Štátna tlačová agentúra Kuwait News Agency v nedeľu citovala vyjadrenie ministra, podľa ktorého bol však rozpočtový deficit o 9 mld. USD nižší, ako sa plánovalo. Nový fiškálny rok sa v Kuvajte začal 1. apríla.


Minister Al-Saleh pre agentúru uviedol, že krajina "čelí vážnym ťažkostiam", ktoré si vyžadujú redukciu výdavkov, diverzifikáciu hospodárstva, vytváranie väčšieho počtu pracovných miest a lákanie väčšieho objemu zahraničných investícií.


Ľahká americká ropa po uzatvorení riadneho piatkového obchodovania si v elektronickom obchodovaní odpísala 3 centy a klesla na 48,96 USD za barel. Londýnska ropa, ktorej cena je medzinárodnou referenčnou cenou, v piatok uzavrela vyššie o 64 centov na úrovni 50,35 USD za barel a potom v elektronickom obchodovaní posilnila o 3 centy na 50,38 USD za barel.

(1 EUR = 1,1135 USD)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies