Nitriansky primátor údajne porušil volebný zákon

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:14 • 2 min
Nitriansky primátor údajne porušil volebný zákon

Nitriansky primátor údajne porušil volebný zákon

slovakia

left justify in out

Kandidát na post nitrianskeho primátora a zároveň súčasný primátor Jozef Dvonč porušil v predvolebnej kampani zákon. Je o tom presvedčený bývalý primátorský kandidát Viliam Mokráň, ktorý sa vzdal kandidatúry v prospech Radúza Sedlára, nominanta Strany patriotov.
      „Vykonal som ústne oznámenie na Obvodnom oddelení Policajného zboru SR Nitra-Klokočina vo veci porušenia volebného zákona a jeho ustanovení týkajúcich sa začiatku a konca volebnej kampane. Nakoľko som dňa 3.11.2010 zistil, že kandidát na primátora v meste Nitra Jozef Dvonč za koalíciu Smer, KDH, SNS porušil predmetný volebný zákon do samosprávy, nakoľko použil voľte č. 2, ktoré mu síce bolo pridelené, ale volebná kampaň sa začína až 10.11.2010, čiže 17 dní pred voľbami,“ uviedol pre TASR Mokráň.
      Plagáty s uvedením volebného čísla boli podľa Mokráňa na billboardoch v uliciach Nitry a autobusoch MHD. Ako tvrdí, okrem Dvonča sa porušenia volebného zákona dopustila aj koalícia, ktorá kandidatúru súčasného primátora podporuje. Mokráň už o svojom podozrení informoval aj Obvodnú volebnú komisiu v Nitre, Ústrednú volebnú komisiu v Bratislave a Ústavný súd SR v Košiciach. „Zároveň som oznámil písomne ďalším kandidátom na primátora v Nitre, že došlo k nekalej politickej súťaži, diskriminácii kandidátov na primátora mesta Nitra. Túto informáciu som zaslal aj agentúre Fair-play a organizácii Transparency International Slovakia v Bratislave. Tento problém je pravdepodobne v súčasnosti aj v iných mestách a obciach vo voľbách kandidátov na primátorov, starostov a kandidátov na poslancov do zastupiteľstiev,“ myslí si Mokráň.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona