Nitriansky kraj obnoví päť úsekov ciet za takmer 5 mil.€

NETKY.SK • 21 September 2010, 09:04 • 2 min
Nitriansky kraj obnoví päť úsekov ciet za takmer 5 mil.€

Nitriansky kraj obnoví päť úsekov ciet za takmer 5 mil.€

slovakia

left justify in out

img

Nitriansky samosprávny kraj vyhlásil verejnú súťaž na rekonštrukciu piatich úsekov ciest druhej a tretej triedy v dĺžke takmer 33 kilometrov. Predpokladaná cena za uskutočnenie stavebných prác predstavuje 4,9 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Modernizácia regionálnych ciest je naplánovaná v termíne od 1. marca do 30. novembra 2011, financovaná má byť z európskych prostriedkov v rámci Regionálneho operačného programu v časti Regionálne komunikácie, zo štátneho rozpočtu a zdrojov kraja. Pri výbere dodávateľa chce obstarávateľ použiť elektronickú aukciu.

Obnovené majú byť úseky ciest Nové Sady - Šurianky - Hruboňovo, Nové Sady - Malé Zálužie - Kapince, Dolné Lefantovce - Podhorany - Bádice, Čierne Klačany - Veľké Vozokany - Malé Vozokany - Červený Hrádok a Alekšince - Lukáčovce. "Stavebné práce pozostávajú z položenia nových konštrukčných vrstiev vozovky, z úpravy výškového vedenia trasy a priečneho sklonu (podľa projektovej dokumentácie), ktoré zabezpečia dôsledné odvodnenie vozovky ciest II. a III. triedy," informoval ďalej Nitriansky kraj vo Vestníku verejného obstarávania.

Záujemcovia môžu požiadať o súťažné podklady do 21. októbra, lehota na predkladanie ponúk je 2. novembra a na otváranie obálok s ponukami 4. novembra. Jednou z podmienok účasti v tendri je predloženie zoznamu vykonaných cestných stavieb v rokoch 2005 až 2009, pričom minimálny rozpočtový náklad jednej stavby musel byť 20 mil. Sk (663,88 tis. eur) bez dane. Plnenie budúcej zmluvy bude podmienené uzatvorením zmluvy s poskytovateľom nenávratného finančného príspevku z prostriedkov Európskej únie. V prípade, že kraj európske peniaze nezíska ani do 24 mesiacov od uzatvorenia zmluvy s dodávateľom prác, jej platnosť skončí bez akýchkoľvek nárokov a kompenzácií niektorej zo zmluvných strán.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies