Nitrianski colníci zaistili stovky falzifikátov značkových mobilov

NETKY.SK • 8 August 2014, 12:02 • 2 min
Nitrianski colníci zaistili stovky falzifikátov značkových mobilov

NITRA - Nitrianski colníci a zamestnanci Daňového úradu v Nitre zaistili pri spoločnej akcii 673 mobilných telefónov a 86 pamäťových kariet v odhadovanej hodnote viac ako 90-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

„Colníci počas kontroly osobného automobilu v Komárne zistili, že vodič v úložnom priestore prepravuje aj 20 mobilných telefónov s označením Samsung Galaxy a 86 pamäťových kariet, ktoré colníci zaistili pre podozrenie, že ide o fejky. Vodič z Maďarska nevedel okrem prepravného dokladu predložiť žiadne nadobúdacie doklady,“ informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

 

Ako ďalej informoval, o prípade boli následne informovaní aj zamestnanci Daňového úradu Nitra, ktorí v skladových priestoroch v Komárne urobili kontroly. Zistili, že daňový subjekt nevedel preukázať pôvod a spôsob nadobudnutia určitej časti tovaru a preto úrad rozhodol o zabezpečení 653 kusov mobilných telefónov v odhadovanej hodnote 85-tisíc eur, ktoré budú až do vyriešenia prípadu v sklade colného úradu.

 

„Za porušenie predpisov v oblasti práv duševného vlastníctva hrozí držiteľovi tovaru od colníkov pokuta a zničenie tovaru. Ak daňový subjekt neodstráni pochybnosti, ktoré viedli k zabezpečeniu tovaru, daňový úrad rozhodne o prepadnutí tovaru v prospech štátu,“ dodal Pacher. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona