Nitrianski colníci zaistili falzifikáty značkových visiacich zámkov i dámskej obuvi

NETKY.SK • 9 Júl 2014, 13:47 • 2 min
Nitrianski colníci zaistili falzifikáty značkových visiacich zámkov i dámskej obuvi

NITRA - Nitrianski colníci zaistili visiace zámky známej značky, ktoré vykazovali znaky falzifikátov. Víkendové kontroly colníkov boli zamerané na porušovanie práv duševného vlastníctva.

slovakia

left justify in out

V jednom z nitrianskych supermarketov pritom zistili, že predávané visiace zámky s označením TOKOZ a TAKAZ sú svojím označením a vyhotovením ľahko zameniteľné s výrobkami známeho českého výrobcu a distribútora visiacich zámkov. „Zaistili sme 126 kusov visiacich zámkov. U tohto tovaru vzniklo podozrenie z porušenia práv duševného vlastníctva,“ informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

     

Okrem zámkov colníci zadržali aj "fejky" dámskej letnej obuvi v predajni obchodnej spoločnosti v Šali. „Na základe podnetu oprávnenej osoby sme zaistili všetkých 63 párov dámskej letnej obuvi, ktoré sa v tom čase v predajni nachádzali,“ konštatoval Pacher. 
     

Osobám, ktoré tovar uvádzali na trh, hrozí za porušenie predpisov v oblasti práv duševného vlastníctva prepadnutie tovaru a pokuta. Ak sa držiteľ tovaru, v týchto prípadoch predajca, a oprávnená osoba dohodnú, bude tovar zničený pod colným dohľadom. Inak bude musieť o osude tovaru rozhodnúť príslušný súd, a to na základe podnetu držiteľa práva. Zaistený tovar, podozrivý z obchádzania predpisov o duševnom vlastníctve, bude počas tohto obdobia uskladnený pod dohľadom colníkov. V oboch prípadoch hrozí predajcom pokuta do výšky takmer 3320 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies