Nitrianski colníci zaistili dve tony pašovaného tabaku

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 12:29 • 2 min
Nitrianski colníci zaistili dve tony pašovaného tabaku

NITRA - Nitrianski colníci v spolupráci s Kriminálnym úradom finančnej správy (KÚ FS) zaistili v Komárne viac ako dve tony tabakovej suroviny.

slovakia

left justify in out

Z nej by sa dalo vyrobiť 2,3 milióna kusov nelegálnych cigariet. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vyčíslili colníci na bezmála 170.000 eur. „Bratislavskému podnikateľovi hrozí za porušenie daňových predpisov pokuta viac ako 84.000 eur a prepadnutie tovaru v prospech štátu,“ informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher.

 

Tabakovú surovinu našli nitrianski colníci zo stanice v Štúrove v súčinnosti s KÚ FS počas výkonu daňového dozoru v Komárne. V skladových priestoroch využívaných bratislavským daňovým subjektom objavili 58 paliet baliacej strečovej fólie a 18 kusov papierových škatúľ väčších rozmerov.

 

Po kontrole vykonanej psovodom so služobným psom vycvičeným na detekovanie tabaku zistili, že v papierových škatuliach sa nachádza 2370 kilogramov tabakovej suroviny. „Z takéhoto množstva by bolo možné vyrobiť až 2.370.000 kusov cigariet,“ skonštatoval Pacher.

 

Podľa ďalších zistení kontrolovaný daňový subjekt nemal vydané povolenie na obchodovanie s tabakovou surovinou a nevedel preukázať pôvod a spôsob jej nadobudnutia. Nezákonne získaný tabak obyčajne končieva ako surovina na nelegálnu výrobu cigariet, pri ktorých je vysoko pravdepodobné, že boli vyrobené bez splnenia požiadaviek na obmedzenie dechtu alebo iných škodlivých zložiek, povedal Pacher.

 

Spotrebiteľovi hrozí veľmi vysoké riziko poškodenia zdravia. Aj to je dôvod, prečo budú nitrianski colníci vo svojich kontrolách naďalej pokračovať a aktívne vyhľadávať výrobu a tok nezákonných tabakových výrobkov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona