Nitrianski colníci po kontrole zakázali predaj v obchodných prevádzkach

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 14:18 • 2 min
Nitrianski colníci po kontrole zakázali predaj v obchodných prevádzkach

NITRA - Po kontrolách používania registračných pokladníc nitrianski colníci zakázali predaj v dvoch obchodných prevádzkach.

slovakia

left justify in out

„Za prvý polrok 2014 vykonali nitrianski colníci celkom 897 kontrol, ktorých cieľom bolo zistiť, či obchodníci riadne evidujú prijaté platby od zákazníkov do elektronických registračných pokladníc a či im následne vydávajú pokladničný doklad, ktorý spĺňa náležitosti podľa zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice,“ informoval hovorca Colného úradu v Nitre Stanislav Pacher. Ako uviedol, v prvom polroku porušilo zákon až 36 percent subjektov.

 

Za tieto porušenia colníci uložili obchodníkom na mieste pokuty v celkovej výške 71 886 eur. „V 21 prípadoch zistili opakované porušenie zákona, pri ktorom môže byť uložená pokuta od 660 eur až do 6 600 eur. V troch prípadoch počas kontrol zistili trojnásobné porušenie zákona. V dvoch prípadoch colníci zakázali predaj v obchodných prevádzkach a v jednom prípade zaslali návrh na zrušenie živnostenského oprávnenia,“ upozornil Pacher. Najčastejším porušením zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice bolo nevydanie pokladničného dokladu po zaevidovaní tržby, nesprávne pomenovanie tovaru na pokladničnom doklade alebo rozdiel hotovosti nachádzajúcej sa v pokladnici v porovnaní s uzávierkou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies