Nitrianskí colníci objavili vyše 18-tisíc nelegálne prepravovaných cigariet

NETKY.SK • 30 December 2016, 16:00 • 2 min
Nitrianskí colníci objavili vyše 18-tisíc nelegálne prepravovaných cigariet

NITRA – Nitrianskí colníci počas kontroly osobného motorového vozidla v Nitre objavili viac ako 18-tisíc kusov nelegálne prepravovaných cigariet. Ako agentúru SITA informoval hovorca Colného úradu Nitra Stanislav Pacher, zabránili tak daňovému úniku, ktorý bol predbežne vyčíslený na takmer dvetisíc eur.

slovakia

left justify in out

"V závere tohto roka sa nitrianskym colníkom v rámci kontrolnej činnosti na cestách podarilo v Nitre odhaliť nelegálnu prepravu 18 196 kusov cigariet. Počas kontroly osobného motorového vozidla zistili, že vodič slovenskej štátnej príslušnosti má na zadnom sedadle voľne položené väčšie množstvo cigariet. Následnou kontrolou batožinového priestoru hliadka colníkov objavila ďalšie kartóny cigariet rôznych obchodných značiek, čo po spočítaní predstavovalo celkom 910 kusov spotrebiteľských balení cigariet (18 196 kusov)," uviedol Pacher s tým, že vodič na výzvu colníkov nevedel preukázať pôvod ani spôsob nadobudnutia týchto cigariet.

 

Tým vzniklo podozrenie, že za tento tovar nebola odvedená spotrebná daň. Zároveň informoval o zistení, že cigarety nie sú označené kontrolnou známkou.

 

"Z uvedeného dôvodu nitrianski colníci postúpili prípad vyšetrovateľovi Kriminálnemu úradu Finančnej správy, ktorý bude ďalej konať vo veci podozrenia z porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa ustanovení Trestného zákona. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol predbežne vyčíslený vo výške viac ako 1 700 eur," uzavrel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies