Nitrianski basketbalisti nenastúpili na zápas, bronz pre Spišiakov

NETKY.SK • 12 Máj 2013, 17:21 • 2 min
Nitrianski basketbalisti nenastúpili na zápas, bronz pre Spišiakov

NITRA - BK Edymax SPU Nitra nenastúpil na sobotňajší zápas o 3. miesto v Slovak Sport.TV Basket extralige mužov 2012/2013 proti Spišskej Novej Vsi, a tak sa duel skončil kontumačne 20:0 pre hosťujúce družstvo. Ďalšie stretnutie série hranej na dve víťazstva sa v stredu neuskutoční, bronz pripadne východniarom. Definitívu vyriekne Hracia komisia Slovenskej basketbalovej asociácie (HK SBA).

slovakia

left justify in out

Nitrania touto formou protestovali aj proti ortieľu HK SBA v kauze Martin Rančík. Krídelník bratislavského Interu odohral víťazný piaty semifinálový duel pod Zoborom napriek trom technických chybám na jeho konte, čo malo znamenať stop na jeden duel. HK SBA rozhodla, že víťazstvo a postup interistov zostáva v platnosti a 34-ročný veterán si odpykal jednozápasový trest až v prvom finálovom stretnutí. 

"V prvom rade by som sa chcel poďakovať fanúšikom Nitry a Spišskej Novej Vsi a zároveň sa im ospravedlniť za túto vzniknutú situáciu, ale my sme nemali inú alternatívu. Toto riešenie sme pokladali za jediné možné. Prekonzultovali sme ho s trénermi, sponzormi a v podstate sme si už nedali kydať na hlavu. Bolo to niekoľko rokov, nekonečný bordel na SBA a Združení mužských basketbalových klubov. My basketbal robíme, lebo ho ľúbime a robili sme pre divákov v prvom rade, nie pre svoje pupky. Keby som mal ja preberať bronzovú medailu na krk od niekoho z SBA, tak by som ho musel doslova opľuť. A to by bolo asi ešte horšie. Celý slovenský basketbal je dlhodobo chorý, to boli podrazy, intrigy, telefonáty," citoval web nitra.sme.sk sobotňajšie vyjadrenia generálneho manažéra BK Edymax SPU Nitra Juraja Poláka. 

Spišiaci síce merali cestu pod Zobor, ale vedeli, že súpera sa nedočkajú. Podľa spomenutého zdroja všetci siedmi cudzinci v drese Nitry postupne odcestovali domov. "Akceptujeme toto rozhodnutie. Je škoda pre basketbal, že sa nehralo. Samozrejme, komunikovali sme s najvyššími predstaviteľmi Nitry. Potvrdili, že sa nebude hrať, ale na druhej strane dali informáciu do médií, že budú hrať. Ale vedeli sme, že nenastúpia. V stredu sa chceme rozlúčiť s našimi divákmi. Spravíme pre nich šou, oslavu basketbalu, takže pevne verím, že si nájdu cestu do haly," povedal tréner Spišiakov Milan Černický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona