Nitrianskej nemocnici hrozí, že príde o dvojmiliónovú dotáciu na heliport

NETKY.SK • 25 Október 2017, 10:00 • 2 min
Nitrianskej nemocnici hrozí, že príde o dvojmiliónovú dotáciu na heliport

NITRA - Fakultnej nemocnici Nitra reálne hrozí, že príde o ďalšiu dotáciu z ministerstva zdravotníctva. Nedávno prišla o 300 tisíc eur na výstavbu nadzemného tunela a stavia ho len z vlastných peňazí, teraz je ohrozené aj čerpanie dvojmiliónovej dotácie na výstavbu heliportu.

slovakia

left justify in out

Tú treba totiž minúť do konca roka 2017. V súčasnosti však prebieha ešte len súťaž na dodávateľa projektovej dokumentácie. „Nemocnica požiadala o predĺženie možnosti čerpať dotáciu, avšak nie je možné interval predĺžiť. Budeme ďalej komunikovať s ministerstvom o ďalšom postupe,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Fakultnej nemocnice Nitra Tatiana Timková.

Nemocnica už súťaž na dodávateľa projektovej dokumentácie robila, vyhralo ju architektonické štúdio z Košíc. Zmluvu s ním podpísala na jeseň 2016, potom však od nej odstúpila. Zdôvodnila to tým, že projektová dokumentácia nebola vypracovaná odborne spôsobilou osobou a obsahovala množstvo chýb.

O výstavbe heliportu sa v nitrianskej nemocnici hovorí už niekoľko rokov, v súčasnosti pristávajú záchranárske vrtuľníky na ploche, ktorá oficiálne nie je heliportom. Už zhruba dva roky tu navyše nemôžu vrtuľníky pristávať za tmy alebo v zlom počasí, pretože v okolí nemocnice pribudli nové budovy. V takých prípadoch musia využiť alternatívne prázdne plochy v Nitre.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies