Nitrianske divadlo uvádza premiéru hry Štyria v ringu

NETKY.SK • 28 November 2015, 16:37 • 2 min
Nitrianske divadlo uvádza premiéru hry Štyria v ringu

NITRA - Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre uvádza počas tohto víkendu premiéru hry španielskeho dramatika Jordiho Galcerána s názvom Štyria v ringu.

slovakia

left justify in out

Hra s pôvodným názvom Grönholmova metóda bola doteraz preložená do viac ako 30 jazykov a uvádzajú ju v 60 krajinách po celom svete.

 

Dej divadelnej hry sa odohráva vo filiálke nadnárodnej spoločnosti v Madride, kde na konkurze súperia o miesto marketingového riaditeľa štyria uchádzači, traja muži a jedna žena. „Je to typ trošku takej mrazivej komédie, taký komediálny thriller z prostredia personalistiky a prijímania ľudí na vyššie pozície vo firmách. Je to trošku taký mefistofelovský princíp, keď štyri postavy hry musia medzi sebou odhaliť personalistu, ktorý ich skúša. Tak sa rozbehne kolotoč zvláštnych obviňovaní, zámen a takých akoby zvláštnych pohnútok smerom k tomu, čo všetko je dnes človek ochotný obetovať a urobiť preto, aby získal pracovnú výhodnú pozíciu,“ hovorí umelecký šéf DAB Svetozár Sprušanský.

 

Ako doplnil, hra je trpkou komédiou s gagmi, trapasmi a prvkami mystifikácie. Pátra po hodnotách obyčajnej ľudskosti v korporatívnych pravidlách mamutích podnikov a firemných záujmov. „Je to tiež hra o zúfalom boji o prežitie a o veciach, ktoré vyzerajú tak nereálne a nenormálne, až nám je z toho do smiechu, aby sme nemuseli plakať. Kladie si tiež otázky, kam sú ľudia schopní zájsť kvôli peniazom a získaniu zamestnania a ako dlho vydržia znášať tvrdé pravidlá,“ doplnil Sprušanský.

 

Inscenáciu režíruje Michal Spišák a štvoricu uchádzačov o zamestnanie bude hrať Lenka Barilíková, Marián Viskup, Jakub Rybárik a Juraj Ďuriš.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona