Nitrianska nemocnica pripravuje výstavbu tunela aj heliportu

NETKY.SK • 7 November 2016, 11:25 • 2 min
Nitrianska nemocnica pripravuje výstavbu tunela aj heliportu

NITRA - Fakultná nemocnica v Nitre pripravuje výstavbu nadzemného tunela, ktorý prepojí nový liečebný pavilón a pavilón chirurgických disciplín.

slovakia

left justify in out

Na dodávateľa stavby vypísala verejnú súťaž. Ako informoval agentúru SITA riaditeľ nemocnice Jozef Valocký, v súčasnosti sa vyhodnocuje splnenie kritérií súťaže. „Realizačná doba je sedem mesiacov od podpísania zmluvy s víťazným uchádzačom,“ povedal.

 

Predpokladaná hodnota zákazky je zhruba 777 tisíc eur bez DPH. Ako sa uvádza vo vestníku verejného obstarávania, kryté prepojenie má byť hotové najneskôr do 31. marca 2017. Nemocnica získala od ministerstva zdravotníctva v rámci kapitálových výdavkov štátneho rozpočtu 300 tisíc eur, zvyšok doplatí z vlastných zdrojov. Chirurgický a liečebný pavilón stoja oproti sebe, delí ich cesta a trávnik. O prepojení pavilónov sa hovorilo už v roku 2012, keď otvorili v areáli nemocnice nový liečebný pavilón. Nadzemný tunel bude slúžiť pre pacientov a zamestnancov, zabezpečí rýchlejší a bezpečnejší presun osôb a tovarov.

 

Fakultná nemocnica pripravuje aj výstavbu heliportu, ktorý vznikne na streche pavilónu chirurgických disciplín. „Heliport je v štádiu riešenia projektovej dokumentácie, ktorá bude vyhotovená do konca kalendárneho roka 2016,“ informoval Valocký. V súčasnosti pristávajú záchranárske vrtuľníky na ploche, ktorá oficiálne nie je heliportom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona