Nitrania sa spojili s Hviezdami na pomoc chorým deťom

NETKY.SK • 11 August 2010, 07:40 • 2 min
Nitrania sa spojili s Hviezdami na pomoc chorým deťom

Nitrania sa spojili s Hviezdami na pomoc chorým deťom

slovakia

left justify in out

img

Hokejové majstrovstvo sa v utorok snúbilo s ušľachtilou myšlienkou, výsledkom čoho bola zaplnená nitrianska aréna. Exhibícia v podaní slovenského výberu hviezd a hráčov HK Nitra potešila oko diváka, no predovšetkým prispela k zvýšeniu kvality života zdravotne postihnutých detí.
Nadácia Miroslava Šatana našla v Nitre podporu pre uskutočnenie toho správneho hokejového predkrmu pred štartom novej sezóny. O to skôr, že celá akcia sa niesla v charitatívnom duchu. Atmosféra na štadióne pripomínala záver vlaňajšej sezóny, keď Nitru opantal hokejový ošiaľ. Zverenci trénerského triumvirátu v zložení Glen Hanlon, Ľubomír Pokovič a František Hossa nastúpili na ľad za búrlivých ovácií publika. Hladinu decibelov zdvihli predovšetkým Peter Bondra, Miroslav Šatan a Marián Gáborík. "Nitru sme si vybrali aj preto, lebo sme vedeli, že ľudia tu hokeju rozumejú a vedia si ho vychutnať. Myslím si, že akcia splnila hlavný účel, ktorým bolo vyzbieranie viac ako 13.000 eur, ktoré poslúžia na zakúpenie zdravotných pomôcok pre postihnuté deti," uviedol Šatan.
Od úvodného vhadzovania sa hral divácky príťažlivý hokej, v ktorom nebola núdza o pekné kombinácie a góly. Počas 60 minút ich oba tímy nastrieľali dovedna až 24. Zápas sa napokon skončil remízou, no víťaz bol vopred známy. Bola ním spolupatričnosť všetkých zúčastnených s chorými deťmi. V oboch prestávkach medzi tretinami hráči venovali symbolické šeky mladým pacientom, trpiacim mozgovou obrnou, svalovou dystrofiou či cukrovkou. "Myslím si, že sa to dotkne každého človeka, hlavne tých, čo majú malé deti a vedia, koľko starostlivosti vyžaduje zdravé dieťa. Každý si uvedomuje, že rodičia postihnutých detí to majú niekoľkonásobne ťažšie," dodal Šatan na margo emócií pri odovzdávaní finančných poukazov.
Podujatie si pochvaľovali všetci pozvaní hokejisti, medzi ktorými nechýbali ani najväčšie esá zámorských klzísk. Okrem Gáboríka a Šatana predviedli kus zo svojho umenia Zdeno Chára, Ľubomír Višňovský, Andrej Meszároš či Andrej Sekera. Ruku k spoločnému dielu priložil popri Bondrovi aj druhý "vyslúžilec" Zdeno Cíger. Sekera je rozhodnutý kedykoľvek si podobnú akciu zopakovať. "Bolo to na dobro veci. Nevyberáme si, kto sa ako narodí a keď môžeme, snažíme sa urobiť všetko pre to, aby sa postihnuté deti mali aspoň o trochu lepšie. Šarky mi zavolal, spýtal sa, či som ochotný prísť. Povedal som mu, že určite, takže jednoduchá konverzácia, jednoduchá odpoveď," uviedol pre TASR Sekera a s úsmevom dodal, že prehra ho vôbec nemrzí.
Zloženie tímu Hviezd slovenského hokeja:
Jaroslav Janus, Karol Križan - Zdeno Chára, Andrej Meszároš, Ľubomír Višňovský, Ivan Švarný, Richard Lintner, Andrej Sekera - Marián Gáborík, Peter Bondra, Miroslav Šatan, Rastislav Pavlikovský, Zdeno Cíger, Róbert Petrovický, Mário Bližňák, Tomáš Kopecký, Tomáš Tatar

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies