Nitrania nedali v dvojzápase gól, Kmeč: Vítkovice boli lepšie

NETKY.SK • 12 Október 2016, 08:25 • 2 min
Nitrania nedali v dvojzápase gól, Kmeč: Vítkovice boli lepšie

NITRA - Hokejisti HK Nitra sa rozlúčili s účinkovaním v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov dvomi debaklami.

slovakia

left justify in out

Po vysokej prehre 0:7 na ľade Vítkovíc nenašli gólový recept na českého extraligistu ani v utorňajšej šestnásťfinálovej odvete a doma mu podľahli 0:5. Na ďalšom suverénnom triumfe hostí v Nitre sa gólovo podieľal aj slovenský útočník Michael Vandas, keď sa strelecky presadil v 53. minúte. Úradujúci slovenský majster predviedol v oboch šestnásťfinálových dueloch nevýrazný výkon s katastrofálnym skóre 0:12.

 

Liga majstrov - šestnásťfinále:

HK Nitra - HC Vítkovice Ridera 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Góly: 3. Zdráhal (Květoň), 17. Tomi (Hudeček, Illéš), 35. Illéš (Hudeček), 53. VANDAS (Kolouch), 56. Szturc (Jáchym). Rozhodovali: Baluška (SR), Smetana (Rak.) - Šefčík, Výleta (obaja SR), vylúčení: 4:2 na 2 min, navyše Slovák, Blackwater - Klok a Sloboda 5+DKZ za hrubosť, presilovky: 0:1, oslabenia 0:0

/prvý zápas 0:7, ďalej postupujú Vítkovice/

zostavy:

HK Nitra: Valent - Milam, Versteeg, Rais, Mezei, Ordzovenský, König, Pupák - Slovák, Laliberté, Blackwater - Ručkay, Krištof, Kutálek - Macík, Bajtek, Štefanka - Piačka, Bene, Paukovček - Chalupa

HC Vítkovice Ridera: Dolejš - Klok, SLOBODA, Výtisk, Urbanec, Sedlák, Kovář, Krenželok, Pužič - Zdráhal, Květoň, Balán - Jáchym, Olesz, Szturc - Němec, Kolouch, VANDAS - Tomi, Hudeček, Illéš

 

Hneď v úvode sa Nitrania dostali do veľkých problémov, keď po 36 sekundách hrali oslabení o dvoch hráčoch. Tlak však dokážali prečkať, v bránke ich podržal pozorný Valent. Zverenci trénera Andreja Kmeča inkasovali hneď po konci oslabenia, Zdráhal si položil Valenta a otvoril skóre. Nitra hrala pasívne a len ťažko sa dostávala do hosťujúceho útočného pásma. Prvá väčšia šanca domácich prišla v 13. minúte, Laliberté však nastrelil žŕdku. Vítkovice aj naďalej diktovali tempo duelu a odmenou pre nich bol gól v 17. minúte. Tomi presnou delovkou našiel dieru medzi Valentovými betónmi.

 

Do druhej tretiny vstúpili hráči Nitry aktívnejšie, ale stále robili priveľké množstvo chýb v rozohrávke. Už keď sa domáci nadychovali k tlaku, prišla strela od modrej, ktorú tečoval Illéš a dostal Vítkovice do trojgólového trháku. Nitrania ožili až v záverečnej tretine, boli agresívnejší a čoraz častejšie ohrozovali hosťujúceho Dolejša. Domácich fanúšikov potešila aspoň pästná výmena, v ktorej triumfoval Laliberté so Slovákom. V oslabení však prišiel ďalší úder do nitrianskej siete, spoza bránky našiel Kolouch voľného Vandasa a jeho strela si našla cestu do bránky. Hosťujúcu kanonádu dokonal v 56. minúte Szturc, ktorý nemal problémy namieriť do odkrytej bránky.

 

hlasy po zápase:

Andrej Kmeč, tréner Nitry: "Do zápasu sme chceli vstúpiť úplne inak ako oslabením o dvoch hráčov. To sme ešte ustáli, ale potom sme dostali gól. Mužstvo už nemalo psychické ani fyzické sily čeliť súperovi. Vítkovice boli vo všetkých činnostiach lepšie, ešte výraznejšie ako tomu bolo v zápase u nich. Nezostáva mi nič iné, len pogratulovať súperovi k postupu. Dvojzápas nedopadol až tak zle z herného pohľadu, no z výsledkového to bolo katastrofálne."

 

Marek Slovák, útočník Nitry: "Povedali sme si, že skúsime dať čo najskôr gól. Hneď na začiatku sme však inkasovali, potom to bolo ťažké. K zápasu patrí aj iskrenie, prehrávali sme 0:3, boli sme nasrdení. Išli sme do toho naplno, ja aj Judd (Blackwater - pozn.) sme sa rozhodli, že sa pobijeme, a tak sa aj stalo. Niečo sme chceli ešte so zápasom urobiť, možno sme trochu čakali, že nás to nakopne. Vítkovice hrali veľmi dobre, ťažko sa nám proti nim presadzovalo. Myslím si, že zaslúžene postúpili."

 

Jakub Petr, tréner Vítkovíc: "Išli sme do zápasu s úplným rešpektom a pokorou. Obzvlášť rád som za štvrtú formáciu mladých chalanov, ktorí prešli našou juniorkou. Bola to pre nich obrovská skúsenosť. Som rád, že aj za postupového stavu produkovali moji zverenci taký hokej, ako som si predstavoval. Myslím si, že sme v tomto zápase dominovali ešte viac ako v tom predchádzajúcom."

 

Michael Vandas, útočník Vítkovíc: "Išli sme sem s tým, že tu bude vypredaná hala a pôjdu po nás. Sme radi, že sme dali v tretej minúte gól, ktorý nás upokojil."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies