Nitra zdolala v dohrávke Košice a posilnila si šance na záchranu

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 11:13 • 2 min
Nitra zdolala v dohrávke Košice a posilnila si šance na záchranu

NITRA - Futbalisti FC Nitra zvíťazili v utorňajšej dohrávke 29. kola Corgoň ligy nad MFK Košice 1:0 a posilnili si šance na záchranu. Zverenci trénera Jozefa Vukušiča majú tri kolá pred koncom pred dvanástym Prešovom deväťbodový náskok, po skončení ligového ročníka však Nitre odrátajú tri body.

slovakia

left justify in out

FC Nitra - MFK Košice 1:0 (0:0)
Gól: 84. Tawamba. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Kaspřák - Matič, 1420 divákov
Zostavy a striedania: 
Nitra: Chudý – Cicman, Kaspřák, Struhár, Mičic - Šimončič - Gajdoš (90.+ Král), Tawamba, Zošák, Cleber (79. Kutra) - Šmehýl (68. Obradovič) 
Košice: Tofiloski – Ostojič (90.+ Andrezly), Kavka, Bašista, Sekulič - Bukata, Hovančík - Viazanko, Matič (70. Coulibaly Diaby), Karaš (60. Šinglár) - Oumar Diaby 

V úvode zaujalo dlhé ošetrovanie brankára hostí, ktorý napokon pokračoval v hre. Prvý futbalovo zaujímavejší moment videli diváci v 14. minúte. Domáci Cleber však po peknej narážačke pálil vysoko nad. O dve minúty bol Gajdoš síce presnejší, ani on však nenamieril medzi žrde. V 20. minúte skúšal šťastie z diaľky Šimončič, gólman hostí  však ani tentoraz nemusel zasahovať. Po polhodine hry napriahol hosťujúci Matič, mieril ale len do stredu bránky. Peknú kombináciu potom predviedli Šmehyl so Šimončičom, ten z uhla prudko zakončoval a Tofiloski musel vyraziť na roh. Po rohu sa lopta dostala ku Gajdošovi a po jeho centri Tawamba hlavičkoval tesne nad. Košice kontrovali Hovančíkom, ktorého tvrdú strelu musel Chudý vytesniť na roh. 

V 56. minote sa do lopty opäť oprel Matič a jeho strela len tesne minula nitriansku bránku. O päť minút to na opačnej strane vyskúšal Gajdoš, brankát Košíc nemal problémy. Dobrú príležitosť na otvorenie skóre mali V 78. minúte Nitrania, z priameho kopu strieľal striedajúci Obradovič a Tofiloski sa musel poriadne natiahnúť. V 84. minúte sa už domáci naozaj radovali, keď Obradovičov center usmernil do siete hlavou Tawamba. V závere sa hostia snažili o vyrovnanie. Domácich aj pritlačili, pokusy Sekuliča, Coulibalyho Diabu a najmä Kavku však gól nepriniesli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona