Nitra začala prípravu na ľade, otázniky nad Stümpelom

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 12:01 • 2 min
Nitra začala prípravu na ľade, otázniky nad Stümpelom

NITRA - Hokejisti HK Nitra začali s prípravou na ľade na novú sezónu 2015/2016. Oproti minulosti vykorčuľovali na ľad skôr, keďže na nich čaká premiérový štart v Lige majstrov. Prvé tréningy absolvujú Nitrania na štadióne na sídlisku Klokočina, keďže v ich aréne pokračuje rekonštrukcia. Práce sú naplánované ešte na tento týždeň.

slovakia

left justify in out

Hráči trénovali v úvode prípravy na ľade vo dvoch skupinách. V kádri sú momentálne aj juniori, tréner Antonín Stavjaňa mal v pondelok k dispozícii podľa facebookového profilu klubu 25 hráčov. "Myslíme si, že káder je slušne vyskladaný a bude v ňom aj patričná konkurencia," uviedol pre MY Nitrianske noviny riaditeľ klubu Miroslav Kováčik. Do klubu sa vracia Branislav Mezei, novou posilou sa stal 31-ročný americký obranca Jamie Milam. "Oslovili sme aj Borisa Valábika. Ten síce má odísť do Anglicka, ale ešte sa rozhoduje, či zostane v Nitre," vyjadril sa pre nitra.sme.sk riaditeľ klubu M. Kováčik.


Otáznik stále visí nad nitrianskou budúcnosťou ikony tamojšieho hokeja Jozefa Stümpela. Ten sa zatiaľ nevyjadril, či bude pod Zoborom hrať aj v nastávajúcej sezóne. Vedenie klubu s ním intenzívne komunikuje. "V zálohe už máme alternatívne riešenie, keby sa rozhodol, že v Nitre nebude pokračovať. Máme ´na ruke´ iného elitného stredného útočníka,“ pridal informáciu Kováčik.


Hokejisti Nitry odohrajú pred prvým súťažným zápasom v sezóne 2015/2016 len päť prípravných duelov. Predsúťažné obdobie majú pre účasť v Lige majstrov Nitrania o niečo kratšie ako v minulosti. V rámci prípravy nastúpia najskôr 4. augusta o 17.00 h proti poľskému Krakovu, o tri dni neskôr budú hrať s kazašským Pavlodarom. Od 13. do 15. augusta sa zúčastnia na turnaji Rona Cup v Trenčíne, kde sa stretnú so Zlínom, Pavlodarom a Jihlavou. Informuje o tom klubový web.


Nitra si účasť v Lige majstrov vybojovala ako druhý tím po základnej časti Tipsport extraligy. V skupinovej fáze európskej súťaže sa Nitrania najskôr 21. augusta stretnú so Skellefteou, o šesť dní neskôr pocestujú do Švédska. Následne v sobotu 29. augusta a vo štvrtok 3. septembra čaká na bronzový tím extraligy dvojzápas s Libercom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies