Nitra si prevzala certifikát o získaní titulu Európske mesto športu 2018

NETKY.SK • 8 December 2017, 06:00 • 2 min
Nitra si prevzala certifikát o získaní titulu Európske mesto športu 2018

NITRA – Nitriansky primátor Jozef Dvonč tento týždeň prevzal v Bruseli vlajku a certifikát o získaní titulu Nitra – Európske mesto športu 2018. Udelenie titulu je podľa jeho slov povzbudením pri ďalšej výstavbe a rekonštrukciách športovísk a pri podpore vrcholového, mládežníckeho a rekreačného športu.

slovakia

left justify in out

Ako zdôraznil, snahou mesta bude prilákať k športu čo najväčší počet obyvateľov a návštevníkov mesta každej vekovej kategórie. Radnica chce svojimi aktivitami povzbudiť aj ľudí, ktorí doteraz nešportovali alebo sa športu venovali zriedka. Súčasťou projektu nie je žiadna dotačná schéma, preto bude založený najmä na pozitívnom vzťahu k športu a na spolupráci so športovými klubmi a verejnosťou pri organizovaní rôznych podujatí.

 

"Vytvorením systému propagácie športových klubov, športovísk a podujatí prostredníctvom webovej stránky, alebo cez sociálne médiá budú môcť občania ľahšie získať informácie o športe. Vytvorený systém sa bude využívať aj po roku 2018," povedal Dvonč. Projekt má aj svojich ambasádarov, ktorými sú Dušan Milo, Marek Kardoš, Ľubomír Moravčík, Tibor Hlavačka, Jozef Husárik, Lukáš Baláži a Peter Varinský. 

 

Ich hlavnou úlohou je šíriť myšlienku Európskeho mesta športu medzi verejnosťou, prilákať občanov k športovaniu a zúčastňovať sa na rôznych podujatiach, besedách a prednáškach. Proces kandidatúry Nitry sa začal v marci tohto roka, keď bol na sekretariát ACES Europe zaslaný list deklarujúci snahu kandidovať na titul Európske mesto športu. V septembri navštívila Nitru hodnotiaca komisia, ktorá rozhodla, že Nitra bude v roku 2018 Európskym mestom športu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies