Nitra s jasným cieľom, Školiak: Patríme do finále

NETKY.SK • 27 Február 2015, 13:10 • 2 min
Nitra s jasným cieľom, Školiak: Patríme do finále

NITRA - Hokejisti HK Nitra rovnako ako vlani obsadili po dlhodobej časti slovenskej extraligy druhú priečku za víťaznými Košicami a do štvrťfinálovej série proti siedmemu MHC Mountfield Martin pôjdu v pozícii veľkých favoritov. Úradujúcu vicemajstri veria, že prvý krok na ceste za vytúženým titul zvládnu bez väčších problémov.

slovakia

left justify in out

Nitra nazbierala v základnej časti 110 bodov, čiže o 37 viac ako jej súper, navyše ako jediný tím prekonala hranicu 200 strelených gólov (201). Svojho sobotňajšieho súpera zdolala aj v utorok v zápase posledného 56. kola ZČ (5:2). Ako však uviedol hlavný tréner Antonín Stavjaňa, na tomto výsledku nemôže pred štartom série stavať, keďže už pred ním bolo všetko podstatné o postavení v tabuľke jasné. "Dalo by sa povedať, že to bol taký zbytočný zápas. My sme nevedeli, v akej zostave prídu a tiež sme chceli pošetriť niektorých kľúčových hráčov. Nakoniec z toho bol naozaj taký zápas, ktorý nič neriešil. Ale máme to za sebou a už sa tešíme na sobotu," povedal pre TASR.

 

Okrem predchádzajúceho duelu majú za celú sezónu vyrovnanú vzájomnú bilanciu. Nitra sa tešila z troch víťazstiev v piatich dueloch, Martin vyhral dvakrát, pričom skóre bolo 16:14 v prospech vlaňajších vicemajstrov. Nasledujúce stretnutia, už s príchuťou bojov v play off, ich čakajú v sobotu 28. februára a v nedeľu 1. marca v Nitre. "Tým, že začíname doma, je to pre nás výhoda, ale je to aj pozícia favorita, ktorú musíme zvládnuť," pokračoval tréner "corgoňov".

 

Za najväčšiu silu súpera považuje Stavjaňa vyrovnaný a bohatý káder: "Majú neskutočne široký káder. My ničím takým nedisponujeme. Majú vyrovnané mužstvo, budú sa spoliehať na niektoré stálice ako sú Markovič, či Galamboš."

 

Nitra ide do play off takmer v plnej sile, otáznik visí iba nad útočníkom Lukášom Novákom, ktorý v 52 dueloch nazbieral 48 bodov (19+29) a v základnej časti bol tretí najproduktívnejší Nitran. Lídrami budú tradične útočníci Jozef Stümpel, Roman Tománek, obrancovia Dušan Milo a navrátilec Peter König a v bránke Vlastimil Lakosil. "My sme konsolidovaní, ideme z druhého miesta a musíme si veriť. Sú tam nejaké šrámy, najväčší otáznik visí nad Lukášom Novákom, o ňom sa rozhodne asi v piatok," dodal Stavjaňa.

 

Medzi opory tímu patrí aj obranca Branislav Mezei, ktorý vidí hlavnú silu súpera v defenzíve. "Hrajú dobre zo zabezpečenej obrany, hlavne u nich doma. Čo som videl, dosť ťažko sa cez nich presadzovalo. To bude výzva pre našich útočníkov, aby sa cez ich obranu nejako dostali a dali góly. To je ich najsilnejšia stránka. Ale hrajú aj dobre svoj systém, samozrejme majú pár hráčov, ktorí vedia dať góly a celkom dobrú presilovku," zhodnotil pre TASR najväčšie kvality Martinčanov.

 

Do zostavy sa už zapracovali aj posily König a útočník René Školiak. Skúsený harcovník nazbieral v siedmych zápasoch za Nitru rovnaký počet bodov (2+5). "Myslím si, že patríme medzi horúcich favoritov, aby sme sa dostali do finále. Naším cieľom je jednoznačne prejsť cez štvrťfinále, máme na to nastavený káder. Skončili sme druhí a myslím si, že v Nitre sa nič iné nepripúšťa. Sú tu skvelí fanúšikovia, ktorí si to zaslúžia," uviedol Školiak. "Každý zápas začína od 0:0, ale myslím si, že taká kompaktnosť a sila v útoku i obrane je na našej strane. Keď sa na to dobre nachystáme, tak to môžeme bez problémov zvládnuť," dodal.

 

Štvrťfinálová séria odštartuje v sobotu 28. februára na ľade Nitry, do Martina sa presťahuje 4. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona