Nitra rozšírila zoznam ulíc, kde sa na verejnosti nemôže piť alkohol

NETKY.SK • 10 Október 2014, 13:31 • 2 min
Nitra rozšírila zoznam ulíc, kde sa na verejnosti nemôže piť alkohol

NITRA - V Nitre sa rozšíri zákaz pitia alkoholických nápojov na verejných priestranstvách na ďalšie ulice.

slovakia

left justify in out

Mestskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní odsúhlasili dodatok k Všeobecne záväznému nariadeniu (VZN) o dodržiavaní verejného poriadku a verejnej čistoty, ktorý uvádza ďalšie ulice, na ktorých sa alkohol nesmie verejne popíjať. Radnica mala dodatok pripravený už v júni, mesto však muselo do znenia VZN zapracovať výhrady nitrianskej okresnej prokuratúry. Tej neprekážalo obmedzenie požívania alkoholických nápojov, ale niektoré ustanovenia, ktoré sa týkali udržiavania čistoty v meste. 
     

Potom, ako radnica zapracovala do nariadenia potrebné zmeny, vstupuje do platnosti nové VZN. Ide už o tretie rozšírenie zoznamu ulíc, na ktorých sa nesmie na verejnosti piť alkohol. Problémy s popíjaním prevažne mladých ľudí priamo na chodníkoch v centre mesta riešila radnica po prvýkrát prijatím VZN ešte na jeseň v roku 2007. Podľa jeho ustanovení sa zakazovalo popíjať v centre mesta a na hradnom kopci. Po novelizácii VZN v roku 2009 sa zákaz konzumácie alkoholu na verejných priestranstvách rozšíril prakticky na celé staré mesto, od hradu a pešej zóny až po železničnú stanicu. Zákaz už okrem toho neplatil iba počas víkendu, ale po celý týždeň. Podľa nového dodatku k VZN o dodržiavaní poriadku a čistoty sa zákaz požívania alkoholu na verejných priestranstvách rozšíri na ďalšie časti mesta. „Úplne presne sme vymedzili ulice, kde je zakázané požívať alkoholické nápoje. Boli doplnené ešte o Novozámockú ulicu v časti od Štefánikovej triedy po Priemyselnú ulicu,“ uviedol nitriansky primátor Jozef Dvonč.
     

Po novom sa už nebude dať beztrestne popíjať alkohol na verejnosti prakticky v celom Starom meste, v blízkosti železničnej a autobusovej stanice, na Párovciach, na Kalvárii a v ďalších častiach Nitry. Celkovo ide o 120 ulíc, kde sa nebude môcť popíjať alkohol od šiestej hodiny ráno až do 22. hodiny večer.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona