Nitra prehrala v Trenčíne, vedie Slovan o skóre pred Trnavou

NETKY.SK • 20 September 2017, 21:46 • 2 min
Nitra prehrala v Trenčíne, vedie Slovan o skóre pred Trnavou

BRATISLAVA - Futbalisti FC Nitra prehrali v stredajšom zápase 9. kola Fortuna ligy na trávniku AS Trenčín 1:2 a prepustili prvú priečku v tabuľke Slovanu Bratislava. "Belasí" sú po triumfe nad Michalovcami 3:1 ako jediní bez prehry a na konte majú 21 bodov. Rovnako nazbierala aj druhá Trnava, ktorá má však horšie skóre. Spartak v stredu zdolal ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0.

slovakia

left justify in out

FC Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:0 (1:0)

 

Gól: 32. Jirka. Rozhodovali: Očenáš – Balko, Benko, ŽK: Čonka - De Oliveira, Nikolič, Záhumenský, 2851 divákov

Zostavy a striedania:

Trnava: Vantruba – Kadlec (49. Lukič), Hladík, Godál, Čonka – Pehlivan, Sloboda – Jirka, Vlasko (84. Mihálik), Čanturišvili (73. Brigant) – Egho

ViOn: Kováč – Chren, Nikolič, Szymonowicz, Záhumenský – De Oliveira, Karlík – Cleber (63. Ewerton), da Costa (46. Bariš), Gešnábel (79. Sládek) - Urgela

 

Domáci začali podľa očakávania útočne, no v koncovke sa dlho nedokázali presadiť. Hostia sa snažili o kontry, ale ich umenie končilo na domácej 16-ke. Prvú väčšiu príležitosť mali v 15. minúte, ale priamy kop Jirku z hranice 16-ky trafil len domáceho hráča stojaceho v múre. Diváci sa dočkali gólu až v 32. minúte, po rýchlej kontre, keď loptu potiahol Sloboda a na ľavej strane uvoľnil Egha, jeho strieľaný center nezadržateľne poslal za chrbát Kováča Jirka. O desať minút neskôr kryl v páde brankár Kováč strelu Pehlivana.

 

V druhom polčase v 56. minúte mali hostia šťastie po centri Čanturišviliho, keď Egho zblízka nastrelil horné brvno. V 63. minúte vystreli na Vantrubu Záhumenský, bola to prvá priama strela na trnavskú bránu. Hostia v druhom polčase získali stred poľa a domáci sa prakticky do konca zápasu trápili. Svoj deň nemali hlavne Čanturišvili a Vlasko. Ďalšia nebezpečná strela išla z kopačky striedajúceho Bariša vedľa trnavskej brány. V 80. minúte nastrelil Jirka z priameho kopu bočnú sieť a z protiútoku kryl Vantruba hlavičku Chrena. Do konca stretnutia sa na výsledku nič nezmenilo a tak podobne, ako v minulom kole v Poprade s Prešovom, aj teraz sa o cenné tri body pre domácich postaral Jirka, ktorý si tak súčasne dal darček ku utorňajším 20. narodeninám.

 

AS Trenčín - FC Nitra 2:1 (1:0)

 

Góly: 22. Mance, 75. Janga – 63. Kóňa. Rozhodovali: Sedlák – Somoláni, Ferenc, 2085 divákov

Zostavy a striedania:

Trenčín: Šemrinec – Čögley, Lawrence, Kleščík, Skovajsa – El Madioui – Ubbink, Paur (71. van Haaren) – Gong (67. Janga), Mance (90. Čatakovič), Beridze

Nitra: Hroššo – Chovanec, Niba, Križan, Kuník – Fábry (84. Abrahám), Šimončič, Kóňa, Valenta (84. Machovec), Balaj, Ivančík (71. Ngeyitala)

 

Úvodná dvadsaťminútovka kvalitou neohúrila. Oba tímy sa snažili v prvom rade pozorne brániť vlastnú šestnástku a neurobiť chybu. Nitrianska defenzíva inkasovala v doterajšom priebehu súťaže iba tri góly a dlho stála na pevných nohách. Náznaky trenčianskych šancí zostali nevyužité. Až v 22. minúte vybojoval Ubbink loptu pre Gonga. Jeho centrovanú loptu poslal do siete pohotový Mance. Futbal sa následne rozbehol do vyšších obrátok. Už o dve minúty mal vyrovnanie na hlave Balaj. Tiesnený však nedokázal hlavou zakončiť presne. V 27. minúte loptu hlavou dočahoval nízky Beridze. Jeho pokus s námahou vytesnil pohotový Hroššo. Trenčania boli aktívnejší a hralo sa zväčša na polovici nováčika. V 35. minúte vystrelil z vnútra pokutového územia Gong. Jeho technická strela preletela ponad brvno.

 

Hostia v úvode druhé polčasu nastúpili ofenzívne naladení. Niekoľko náznakov šancí zostalo bez gólovej odozvy. Na opačnej strane po rýchlom brejku tesne vedľa pravej tyče vystrelil aktívny Gong. V 54. min využil pošmyknutie sa obrancu Beridze a tvrdou ranou preveril pripravenosť Hrošša. Už o dve minúty poslal nebezpečný center do pokutového územia Kuník, no Ivančík halfvolejom neprestrelil obrancu. V 63. min preletela lopta z rohového kopu cez celú šestnástku a skúsený Kóňa ju hlavou poslal pod brvno. V 70. min si Janga nabehol na center za obranu. Zblízka však už nedokázal umiestniť loptu do siete a trafil iba vybehnutého Hrošša. O päť minút už prihrávkou od Ubbinka na hranicu veľkého vápna nepohrdol a poslal Trenčín druhý raz do vedenia. Osem minút pred naplnením riadneho hracieho času mohol pokoj na domáce kopačky priniesť Skovajsa, lenže jeho strela sa odrazila od tyče a dorážku pokryl Hroššo. AS si v závere víťazstvo podržal a z troch bodov sa tešil po dvoch mesiacoch.

 

 

 

FC DAC 1904 Dunajská Streda – FK Senica 1:0 (0:0)

 

Gól: 86. Davis. Rozhodovali: CHmura – Lieskovský, Perát, ŽK: Kalmár - Richtárek, Vaščák, 4598 divákov

Zostavy a striedania:

FC DAC: Macej – Živkovič, Huk, Šatka, Davis – Simon, Ljubičič, Kalmár – Pačinda (75., Čmelík), Malec (55. Divković), Ashiru (46. Vida)

Senica: Plach – Medveděv, Ranko, Jarabica, Podhorin – Krč (57., Richtáren), Duga – Kováč (63., Sarpei), Vaščák, Šefčík – Martišiak (75., Rigo)

 

Domáci pohrozili už v 10. minúte, nebezpečnú strelu Pačindu vyrazil Plach. Okrem prvej príležitosti prvá 20-minútovka veľa ruchu nepriniesla. Hralo sa prevažne medzi šestnástkami, s miernou domácou prevahou. V 30. minúte po centri z pravej strany hlavou loptu sklepol Malec Davisovi, ktorý zo siedmich metrov prepálil bránu. Obrovskú šancu zneškodnil brankár Plach, v 38. minúte sa na neho rútil Ashiru, ale dobrým zákrokom zabránil domácemu gólu. Na druhej strane mohol skórovať Medveděv, Macej však bol na mieste. V 43. minúte sa cez obranu Senice prepracoval Ljubičič, ale Plach dobrým vybehnutím zakročil. V 45. minúte po prihrávke Šefčíka poslal Kováč loptu vedľa brány.

 

Druhý polčas začala Dunajská Streda s veľkým náporom, v 51. minúte Vidova hlavička tesne minula bránu. Dunajská Streda bola aktívnejšia v útočnej fáze, ale hostia sa s istotou bránili. V 76. minúte mal gól na kopačkách Pačinda, ale jeho strelu Plach vyrazil. V 80. minúte Kalmár hrozil z priameho kopu, ale lopta letela nad. O dve minúty prišla ďalšia šanca Dunajskej Stredy, Kalmárov center poslal hlavou tesne vedľa Divkovič. V 86. minúte sa domáci konečne dočkali, z priameho kopu z pravej strany sa presadil Davis – 1:0. Do konca sa už skóre nemenilo.

 

Tabuľka po 7. kole:

 

1. Slovan 9 6 3 0 22:10 21

2. Trnava 9 7 0 2 14:8 21

3. Nitra 9 6 1 2 13:5 19

4. Dun. Streda 9 5 3 1 14:10 18

5. Ružomberok 9 4 2 3 16:12 14

6. Žilina 9 4 0 5 23:16 12

7. Z. Moravce 9 4 0 5 12:11 12

8. Michalovce 9 3 1 5 8:10 10

9. Trenčín 9 2 3 4 14:19 9

10. Prešov 9 2 2 5 8:21 8

11. Podbrezová 9 2 1 6 9:16 7

12. Senica 9 0 2 7 6:21 2

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies