Nitra po prehre v Liberci 0:2 v LM končí, Stümpel: Nestíhali sme

NETKY.SK • 4 September 2015, 07:27 • 2 min
Nitra po prehre v Liberci 0:2 v LM končí, Stümpel: Nestíhali sme

LIBEREC - Hokejisti HK Nitra v Lige majstrov končia. Vo svojom záverečnom vystúpení v D-skupine 2. ročníka prestížnej súťaže prehrali vo štvrtok na ľade tímu Bíli Tygři Liberec 0:2 a v tabuľke obsadia s istotou nepostupovú tretiu priečku so ziskom jediného bodu.

slovakia

left justify in out

Súperovi neodplatili zahanbujúcu domácu prehru 0:9 z uplynulého víkendu.

 

Pod triumf českého extraligistu sa výraznou mierou podpísali slovenskí legionári - Martin Bakoš a Branko Radivojevič gólovo a brankár Ján Lašák čistým kontom. Liberec vyhral úplne zaslúžene, pomer striel vyznel 58:13 v prospech domácich. Český klub si zabezpečil postup ďalej, ten mal už v predstihu vo vrecku aj švédsky líder skupiny AIK Skelleftea.

 

D-skupina:

Bílí Tygři Liberec - HK Nitra 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 14. BAKOŠ (Šimek, Vampola), 40. RADIVOJEVIČ (Řepík, Vampola). Rozhodovali: Holm (Švéd.), Hribik – Lhotský, Špůr (všetci ČR), vylúčení: 1:5 na 2 min, navyše Jelínek 10 min za narazanie zozadu, presilovky 2:0, oslabenia: 0:0, 2234 divákov

Liberec: Lašák – Šimek, Ševc, Derner, Plutnar, Výtisk, Říha, Ulrych – Vampola, Birner, Řepík – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Jelínek, Krenželok, Valský – Lakatoš, Vlach, Stránský – Jonák

Nitra: Valent – Ordzovenský, König, Milam, Mezei, Milo, M. Novák, Devečka – Stümpel, Kutálek, Novák – Stloukal, Slovák, Saliji – L. Macík, Bajtek, Štefanka – Pupák, Piačka, Bene - Buček

 

Duel v Liberci sa hral od začiatku jasne pod taktovkou domáceho tímu, ktorý mal hernú i streleckú prevahu. Brankár Nitry Valent bol v plnej permanencii už v 4. minúte, keď zlikvidoval veľké šance Bakoša i Bulířa. Druhý menovaný o chvíľu neskôr opečiatkoval konštrukciu bránky súpera a bolo iba otázkou času, kedy Liberec pretaví svoju snahu na vedúci gól. Postaral sa o to v 14. minúte slovenský útočník Bakoš, ktorý tvrdou strelou v presilovke prekonal Valenta.

V úvode druhej tretiny síce Nitrania prežili vylúčenie Bajteka, ale smerom dopredu boli takmer bezzubí a iba s ťažkosťami odolávali domácemu tlaku. Liberec navyše hýril aktivitou aj pri vlastnom oslabení a Valský v ňom takmer prekvapil Valenta, no trafil iba do žŕdky. Druhý gól tak padol až 47 sekúnd pred druhou sirénou a postaral sa oň Radivojevič, ktorý v početnej výhode zakončil rýchlu akciu domácich.

 

Obraz hry sa nezmenil ani v tretej časti hry - Liberec mal prevahu a na druhej strane Lašák bol takmer bez práce, pretože ofenzívna snaha Nitry končila zväčša na kompaktnej obrane českého tímu. Náskok "tigrov" mohol v 47. minúte v dobrej šanci zvýšiť Stránský, no neuspel. Rovnako ani Valský necelé dve minúty pred koncom, keď mu Valent lapačkou zneškodnil trestné strieľanie. Liberec tak napriek veľkej prevahe vyhral iba o dva góly.

 

Hlas po zápase /zdroj: isport.cz/:

Jozef Stümpel, kapitán HK Nitra: "Bolo vidieť, že Liberec je lepší. Nestíhali sme s ním, neboli sme tak pohotoví a nemali sme až takú rýchlosť. Lašák chytal výborne, ale zasa sme ho nezamestnali tak, ako by sme asi mali. Vypracovali sme si aj pár šancí, ale nepremenili sme ich. Škoda najmä tej domácej prehry, kde sme dostali facku a nedarilo sa nám absolútne nič."

 

Tabuľka D-skupiny:

1. Skelleftea 3 2 1 0 0 11:4 8 *

2. Liberec 3 2 0 0 1 11:4 6 *

-----------------------------------

3. HK Nitra 4 0 0 1 3 4:18 1

 

- * postup do vyraďovacej fázy

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies