Nitra na víťaznej vlne, Kmeč po úspešnom vstupe: Výhra je dôležitá

NETKY.SK • 10 September 2016, 10:49 • 2 min
Nitra na víťaznej vlne, Kmeč po úspešnom vstupe: Výhra je dôležitá

NITRA – Reprízu minuloročného finále play off Tipsport Ligy zvládli lepšie hokejisti HK Nitra, ktorí v domácom prostredí ustáli náročnú prekážku v podobe HC'05 iClinic Banská Bystrica a do nového ročníka vstúpili víťazstvom 4:3.

slovakia

left justify in out

Diváci v Nitre videli atraktívne stretnutie, v ktorom nebola núdza o kvalitný hokej. "Sme spokojní, že sme získali tri body. Bol to náš cieľ, pretože sme si vraveli, že musíme zostať na víťaznej vlne. Už to nebol taký klasický prvý ligový zápas, už sa išlo naplno," povedal útočník Nitry Michal Krištof.

 

Bystričania to mali pod Zoborom výborné rozohrané, dvakrát viedli, ale napokon zápas nedoviedli do víťazného konca. "Bol to dobrý hokej na prvé kolo. Nikto nechcel urobiť chybu. Chyby sú v každom zápase, keby neboli, tak sa to skončí asi 0:0. My sme ich urobili viac, musíme sa z toho poučiť. Určite nám neuškodí, že sme takto začali. Dlho sme viedli, ale nedotiahli sme to do víťazného konca," uviedol krídelník prvého útoku Banskej Bystrice Petr Kafka.

 

Oproti nedávnym zápasom v Lige majstrov museli Nitrania dvakrát sťahovať jednogólové manko súpera. V tretej tretine však prišli až tri presné zásahy, vďaka ktorým si "corgoni" po výhre 4:3 na svoje konto pripísali prvé tri body v novom ročníku Tipsport Ligy. "Prechod z Ligy majstrov bol ťažký v tom smere, že sme už mali prvý ostrý štart za sebou. Možno sme neboli tak naštartovaní na začiatok ligy, ako by sme boli vtedy, keby sme Ligu majstrov nehrali. Myslím si, že sme to napokon zvládli dobre. Víťazstvo je dôležité," vyjadril sa po zápase tréner Nitry Andrej Kmeč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies