Nissan zvoláva globálne na opravu 260 tisíc automobilov

NETKY.SK • 23 Október 2014, 14:09 • 2 min
Nissan zvoláva globálne na opravu 260 tisíc automobilov

TOKIO - Japonská automobilka Nissan Motor Co zvoláva na opravu 260 tisíc automobilov po celom svete. Ide o modelové rady Micra a Cube.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je porucha airbagu na strane vodiča, z ktorého by mohli lietať črepiny. Airbagy vyrobila japonská spoločnosť Takata Corp. Informoval o tom vo štvrtok hovorca Nissanu Chris Keeffe. Podľa neho sa najväčší počet predmetných automobilov nachádza v Japonsku, a to takmer 105 tisíc, v Európe je ich 30 tisíc a v Číne sa nachádza 11 tisíc áut. Podrobnejšie informácie však neposkytol.

 

Automobilka zvolávala na opravu autá aj v minulom mesiaci pre chybu štartéra v benzínových motoroch. Oprava sa dotkla 55 tisíc automobilov v domovskej krajine, pričom išlo o kompaktné automobily vyrobené v období od februára 2010 do júla 2013. Zväzok káblov, ktorý je súčasťou štartéra, sa podľa zverejnených informácií prehrieval a motor nemusel naštartovať, prípade naštartoval s ťažkosťami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies