Nissan zvoláva globálne 134.000 vozidiel pre riziko požiaru

NETKY.SK • 9 September 2016, 18:36 • 2 min
Nissan zvoláva globálne 134.000 vozidiel pre riziko požiaru

DETROIT - Nissan zvoláva globálne približne 134.000 vozidiel pre riziko požiaru, väčšina z nich sa však nachádza v USA a Kanade. Podľa agentúry AP môže z brzdového systému uniknúť brzdová kvapalina, dostať sa na elektrické okruhy, vyvolať skrat a následne aj požiar.

slovakia

left justify in out

Zvolávacia akcia sa týka modelov Murano (modelové ročníky 2015 až 2017) a Maxima (2015 a 2016) s inteligentným tempomatom, ako aj niektorých hybridných verzií modelu Murano (2015 a 2016).

V prípade, že dôjde k úniku, na palubnej doske sa rozsvieti varovná kontrolka ABS. Nissan odporúča vodičom okamžite zaparkovať mimo garáže, vypnúť motor, opustiť vozidlo a nezdržiavať sa v jeho blízkosti. Následne majú kontaktovať asistenčnú službu Nissanu, ktorá vozidlo odtiahne do servisu.

 

Nissan sa o probléme dozvedel zo správy o požiari z júna tohto roka. Následne odhalil ďalšie prípady požiarov a preventívne sa rozhodol dotknuté vozidlá zvolať do servisov. Nissan okrem verejného vyhlásenia bude jednotlivých vlastníkov písomne informovať o postupe, pokiaľ sa rozsvieti kontrolka ABS. Ďalší list pošle v momente, keď budú k dispozícii náhradné diely. Servis preverí sériové číslo čerpadla a bezplatne ho vymení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies