Nissan žiada odstránenie napätia medzi Renaultom a vládou

NETKY.SK • 7 November 2015, 11:50 • 2 min
Nissan žiada odstránenie napätia medzi Renaultom a vládou

PARÍŽ - Hirohito Saikawa, popredný manažér Nissanu, partnera Renaultu, požaduje, aby sa čo najskôr našlo riešenie na zníženie napätia medzi francúzskou automobilkou a parížskou vládou. Informuje o tom DPA.

slovakia

left justify in out

Odstránenie trecích plôch medzi Renaultom a vládnym kabinetom je pre Japoncov dôležité, aby sa plodná aliancia medzi oboma automobilkami znovu dostala na pevný základ.

 

Saikawa spresnil, že najnovšie zmeny v štruktúre hlasovacích práv vytvorili nerovnováhu v partnerskom vzťahu Nissanu a Renaultu. Došlo k tomu na jar po zvýšení štátneho podielu v Renaulte z 15 na 19,7 %. Vláda vtedy pretlačila napriek odporu manažmentu aj nové rozdelenie hlasovacích práv. Dlhodobí akcionári koncernu získali dvojnásobok hlasov. Podiel Nissanu na Renaulte zostáva 15-%, ale na valnom zhromaždení akcionárov nemá nijaké hlasovacie práva.

 

Francúzsky minister hospodárstva Emmanuel Macron od presadenia zmien opakuje, že všetko je len dočasné a časom sa východisková pozícia obnoví. Doteraz o termíne návratu k starému systému zatiaľ nič neuviedol. Minister sa však prednedávnom vyslovil za ďalšie zblíženie oboch automobiliek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies