Nissan si nového predsedu ešte nezvolil

NETKY.SK • 17 December 2018, 13:38 • 2 min
Nissan si nového predsedu ešte nezvolil

TOKIO - Správna rada japonskej automobilky Nissan sa v pondelok nezhodla na novom predsedovi namiesto Carlosa Ghosna, ktorého v novembri zatkli v Japonsku pre podozrenie z finančných machinácií. Oznámila to japonská firma s tým, že rokovania budú pokračovať.

slovakia

left justify in out

Ako uviedol generálny riaditeľ Nissanu Hiroto Saikawa, výbor poradcov potrebuje viac času. Médiá už pred zasadnutím správnej rady naznačovali, že k rýchlej dohode pravdepodobne nedôjde, čiastočne pre otvorené nezhody Nissanu s partnerom v aliancii, francúzskou firmou Renault. Obidve automobilky tvoria spolu s Mitsubishi alianciu, po Ghosnovom zatknutí 19. novembra sa však napätie medzi Renaultom a Nissanom prejavilo naplno.

 

img

 

Francúzska firma sa podľa médií usiluje o väčší vplyv v správnej rade Nissanu, v ktorom kontroluje zhruba 43-percentný podiel. Japonská spoločnosť je totiž najnovšie pod tlakom, keďže problémy nemá len Ghosn, ale už aj samotná firma, ktorú prokuratúra pred týždňom obvinila z predkladania falošných finančných výkazov. Renault v tejto súvislosti varoval, že obvinenia "vytvárajú nemalé riziko aj pre Renault, keďže je najväčším akcionárom Nissanu, ako aj pre stabilitu aliancie Renault-Nissan-Mitsubishi.

 

img

Pýcha japonskej značky Mitsubishi, model Evo 8

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies