Nissan rokuje o dokúpení akcií firmy Mitsubishi

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:37 • 2 min
Nissan rokuje o dokúpení akcií firmy Mitsubishi

TOKIO - Spoločnosť Nissan je v pokročilých rokovaniach o prevzatí približne jednej tretiny akcií Mitsubishi Motors Corp. Kapitálové a podnikateľské previazanie by malo mať hodnotu 200 mld. japonských jenov (JPY).

slovakia

left justify in out

S približne tridsiatimi percentami by sa Nissan stal najväčším akcionárom spoločnosti Mitsubishi. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje z oboch spoločností. Spoločnosti oficiálne situáciu nekomentovali.

 

Mitsubishi bojuje so škandálom, ktorý sa týka skreslenia údajov o efektívnosti využívania pohonných hmôt. Správy o rokovaniach sa objavili len hodiny po tom, čo spoločnosť Mitsubishi uviedla, že má dosť prostriedkov, aby zvládla škandál. Zároveň varovala, že nesprávne údaje by sa mohli používať pre viac jej vozidiel. Minulý mesiac automobilka Mitsubishi priznala, že nadhodnotila údaje o ekonomickom využívaní paliva v prípade štyroch modelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies