Nissan pozastaví výrobu áut pre japonský trh, má problém s kontrolou

NETKY.SK • 19 Október 2017, 16:00 • 2 min
Nissan pozastaví výrobu áut pre japonský trh, má problém s kontrolou

JOKOHAMA - Japonská automobilka Nissan oznámila, že od štvrtka na dva týždne pozastavuje produkciu vo svojich japonských závodoch. K prerušeniu pristúpila po tom, ako sa ukázalo, že finálne kontroly vozidiel v niektorých jej závodoch realizujú ľudia bez príslušného certifikátu.

slovakia

left justify in out

Už začiatkom októbra sa zistilo, že finálne kontroly vozidiel robili v niektorých prípadoch inšpektori bez osvedčenia. Tí za normálnych okolností pracujú pod dohľadom inšpektorov s príslušným certifikátom na kontrolu kvality. Teraz ale kontrolu realizovali sami a doklady aj sami opečiatkovali.

 

Spoločnosť vtedy oznámila, že zvolá na opätovnú kontrolu 1,16 milióna vozidiel vyrobených a predaných na domácom trhu od januára 2014 do konca septembra 2017. Už v tom čase vedenie Nissanu zverejnilo, že náklady spojené so zvolávaním môžu dosiahnuť 25 miliárd jenov (188,51 milióna eur). Teraz sa problém ešte rozšíril a spoločnosť oznámila pozastavenie produkcie.

 

Výkonný riaditeľ spoločnosti Hiroto Saikawa uviedol, že firma musí výrobu pozastaviť s cieľom skvalitniť proces kontroly, pričom tento proces bude trvať minimálne dva týždne. Pozastavenie výroby sa však dotkne len áut určených pre japonský trh. Produkcia vozidiel určených na vývoz bude pokračovať.

 

Firma okrem toho zvýši počet inšpektorov pre finálnu kontrolu vozidiel, dodal Saikawa. Pre šéfa spoločnosti je to prvá veľká skúška od aprílového nástupu do funkcie, keď na pozícii vymenil Carlosa Ghosna.

 

(1 EUR = 132,62 JPY)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies