Nissan investuje 250 mil. GBP v britskom Sunderlande

NETKY.SK • 20 December 2012, 07:37 • 2 min
Nissan investuje 250 mil. GBP v britskom Sunderlande

Nissan investuje 250 mil. GBP v britskom Sunderlande - Svet Investícia je zameraná na výrobu luxusných vozidiel.

slovakia

left justify in out

img

Investícia je zameraná na výrobu luxusných vozidiel. Mohla by zamestnať stovky ľudí. Nový model automobilu zatiaľ nemá meno.

 Japonská automobilka Nissan plánuje investovať 250 miliónov libier (306,33 milióna eur) do závodu v britskom Sunderlande, kde chce vyrábať malé luxusné vozidlo. Prispela by tak k vytvoreniu "stoviek pracovných miest". Informuje o tom britský spravodajský portál BBC.

Nový model bude vychádzať z Infinity Ethera a zatiaľ nemá meno. Je dielom londýnskeho tímu dizajnérov a technikov vo vývojovom centre v Bedfordshire. Jeho cieľom je osloviť kupujúcich na starom kontinente, kde odbyt áut klesá.

Zatiaľ nie je jasné, koľko presne pracovných miest nová výrobná linka prinesie. Odhaduje sa však, že len v samotnom závode Nissanu pribudne 280 zamestnancov, a ďalšie miesta vzniknú v dodávateľských firmách. Celkovo by tak vďaka Infinity mohlo nájsť prácu zhruba 700 ľudí.

Ale, aby v závode v Sunderlande vzniklo "miesto" pre novú výrobnú linku, Nissan bude musieť presunúť plánovanú investíciu v objeme 127 miliónov GBP do výroby tzv. hatchbackov z Británie do inej európskej krajiny, napríklad do Španielska alebo Ruska. A spolu s touto investíciou aj 125 pracovných miest.

Prvý model by mal opustiť brány britského závodu v roku 2015. Celková výrobná kapacita novej linky bude 60.000 vozidiel ročne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies