Nissan chce priniesť na čínsky trh lacnejší elektromobil

NETKY.SK • 8 November 2016, 17:05 • 2 min
Nissan chce priniesť na čínsky trh lacnejší elektromobil

LISABON - Automobilová aliancia Nissan-Renault si dala za cieľ na rýchlo rastúcom čínskom trhu s autami, odštartovať do dvoch rokov predaj lacných elektromobilov za cenu približne 8000 USD (7231,96 eura). Vyhlásil to dnes šéf aliancie Carlos Ghosn. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Trh s elektromobilmi zažíva veľký rozmach vďaka lacnejším batériám, vládnym dotáciám na kúpu ekologickejších vozidiel a čoraz lepšej infraštruktúre, povedal Ghosn v Lisabone na podujatí o budúcich trendoch v automobilovom odvetví.

 

Zaujímavé podľa neho je, že Čína dnes zastupuje približne tretinu globálneho trhu s elektrickými vozidlami, pričom len pred piatimi rokmi nemala na tom trhu žiadne zastúpenie. Zároveň vývoj v Číne ukazuje, že najviac tu idú na odbyt lacnejšie elektromobily, skonštatoval Ghosn, podľa ktorého model Nissan Leaf patrí medzi tie drahšie. Preto má automobilka v úmysle dodať na tento trh model, ktorý by sa mohol predávať za 8000 USD bez vládnych dotácií. Pôjde o lokálny produkt, na ktorom sa budú podieľať čínske firmy.

 

Japonský výrobca áut Nissan začiatkom tohto týždňa oznámil, že jeho zisk za šesť mesiacov do konca septembra klesol medziročne o 13,3 %. Pod tento výsledok sa podpísal silný jen a slabý odbyt na domácom japonskom trhu. Ale predaj modelov Nissan na čínskom trhu v sledovanom období vzrástol medziročne o 3,8 % na 610.000 vozidiel.

(1 EUR = 1,1062 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies