NIŽNÁ MYŠĽA: Vyhlásila pre zosuvy mimoriadnu situáciu, obec navštívi premiérka

NETKY.SK • 14 Jún 2011, 07:24 • 2 min
NIŽNÁ MYŠĽA: Vyhlásila pre zosuvy mimoriadnu situáciu, obec navštívi premiérka

NIŽNÁ MYŠĽA: Vyhlásila pre zosuvy mimoriadnu situáciu, obec navštívi premiérka

slovakia

left justify in out

img

Do Nižnej Myšle (okr. Košice-okolie), ktorá v týchto dňoch vyhlásila mimoriadnu situáciu z dôvodu opätovne začínajúcich zosuvov pôdy, príde v utorok 14. júna premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) a minister životného prostredia József Nagy (Most-Híd). V obci budú informovať o ďalších opatreniach a finančných otázkach.
      Nižňá Myšľa zápasí od minulého roka po povodniach s problémami. Vlaňajšie zosuvy pôdy zapríčinili poškodenie 43 domov, pričom o strechu prišla stovka ľudí.
      Združenie občanov postihnutých živelnou katastrofou Občan v tiesni – Nižná Myšľa nedávno kritizovalo, že vláda sľúbila, že občanom postaví domčeky, s tým, že obec usporiada pozemky. Neskôr sa malo od zámeru upustiť a podľa združenia sa hovorilo o pomoci vo výške 20.000 eur. „Dnes sa to skončilo na príspevku 13.000 eur z rezervy premiérky, ale túto pomoc občania nedostavajú priamo, ale ako refundáciu," tvrdia nespokojenci. Podľa nich sa zo sľubov stal "trhací kalendár".
      Z vlády reagovali, že exekutíva vyčlenila na sanáciu škôd po vlaňajších záplavách sumu 112 miliónov eur, tiež financie z rezervy premiérky. "Loptička je teraz na druhej strane, aby sa vyriešila otázka pozemkov a spôsobu, akým sa má náhradné bývanie zabezpečiť," reagoval hovorca premiérky Rado Baťo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies