Nill bude generálnym manažérom Kanady na MS

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 13:40 • 2 min
Nill bude generálnym manažérom Kanady na MS

CALGARY - Bývalý hokejista a dnes generálny manažér Dallasu Stars Jim Nill bude generálnym manažérom výberu Kanady na májových majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Pri zostavovaní tímu mu budú radiť aj Sean Burke, Claude Loiselle, George McPhee, Pat Verbeek a Scott Salmond.

slovakia

left justify in out

Nill je v tíme Stars druhý rok generálnym manažérom. V minulosti pôsobil ako asistent GM v Detroite Red Wings. Na Česko má príjemné spomienky. Bol totiž hlavným zostavovateľom tímu Kanady pre majstrovstvá sveta 2004, na ktorých javorové listy získali v Prahe zlaté medaily. Kanaďania čakajú na cenný kov zo svetových šampionátov už od roku 2009. "Majstrovstvá sveta sú krátky a náročný turnaj. Skúsenosti z minulosti sa mi dosť hodia," povedal Nill. Mená trénerov výberu zatiaľ nie sú známe.

 

V kanadskom výbere budú hráči, ktorí sa nedostanú do play-off. Pár miest nechajú aj pre hokejistov, ktorým sa klubové povinnosti skončia po prvom kole bojov o Stanleyho pohár. Šancu dostanú predovšetkým hráči do 26 rokov. Do Česka by mohli cestovať aj Jamie Benn s Tylerom Seguinom z Dallasu, Kanaďania údajne zvažujú tiež nomináciu osemnásťročnej potenciálnej draftovej jednotky Connora McDavida. Tím sa definitívne zíde v Rakúsku, 29. apríla odohrá prípravný duel vo Viedni. Kanada bude na svetovom šampionáte (1. - 17. mája) hrať v A-skupine aj s Českom, Rakúskom, Francúzskom, Nemeckom, Švédskom a Švajčiarskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies