Nile Rodgers má novú skladbu Do What You Wanna Do

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 16:21 • 2 min
Nile Rodgers má novú skladbu Do What You Wanna Do

USA - Americký hudobník Nile Rodgers má novú skladbu Do What You Wanna Do. Šesťdesiatjedenročný člen kapely Chic nahral novinku vlani na Ibize.

slovakia

left justify in out

Pieseň dal nedávno do aukcie s cieľom získať peniaze pre organizáciu We Are Family Foundation, ktorú spoluautor hitu Get Lucky francúzskeho dua Daft Punk založil po 11. septembri 2001.

 

Dražbu vyhrala spoločnosť Cr2 Records, ktorá skladbu vydá v rámci oslavy 10. výročia svojho založenia. Zástupca Cr2 Records Mark Brown pre americký dvojtýždenník Rolling Stone uviedol, že v piesni neboli spočiatku žiadne slohy, takže ich museli s Rodgersom dorábať neskôr. "Samozrejme, bol vtedy naozaj veľmi zaneprázdnený s Grammy a s formáciou Daft Punk, takže sme niekoľko dlhých nocí čakali na telefonáty. Skúšal sa dostať do štúdia vždy, kedy mohol. Záležalo to na jeho rozvrhu, ale napokon to všetko dobre dopadlo," dodal Brown. 

 

Rodgers tiež nedávno prezradil, že chystá novú skladbu pre skupinu Chic. "Práve dokončujem novú pieseň pre Chic. Bude v nej takmer každý, kto so mnou v minulosti spieval," napísal muzikant prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter. 

 

Nile Gregory Rodgers je rodákom z New Yorku a jedným zo zakladajúcich členov formácie Chic. Prvú, eponymnú štúdiovku kapela vydala v roku 1977. Postupne na ňu nadviazali nahrávkami C'est Chic (1978), Risqué (1979), Real People (1980), Take It Off (1981), Tongue in Chic (1982), Believer (1983) a Chic-ism (1992). Okrem nich vydali aj niekoľko kompilácií a dva živé albumy Live at the Budokan (1999) a A Night in Amsterdam (2006). Medzi ich najväčšie hity patria piesne ako Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah), Everybody Dance, Le Freak, I Want Your Love, Good Times či My Forbidden Lover. S Rodgersom, ktorý je tiež uznávaným producentom, spolupracovali aj Madonna, Diana Ross, David Bowie, Duran Duran alebo Avicii. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies