Nile Rodgers 20 rokov nepije ani neberie drogy

NETKY.SK • 20 Február 2014, 08:21 • 2 min
Nile Rodgers 20 rokov nepije ani neberie drogy

BRATISLAVA - Americký hudobník Nile Rodgers už 20 rokov nepije alkohol ani neberie drogy. Spoluautor hitu Get Lucky francúzskeho dua Daft Punk to prezradil v rozhovore pre britský denník Metro.

slovakia

left justify in out

"Cítil som, že to môže mať dopad na moje hranie. Pamätám si, ako som čítal článok, v ktorom Keith Richards (gitarista kapely The Rolling Stones, pozn. SITA) hovoril, že dokáže žiť bez drog, ale nie bez hudby a ja som sa cítil rovnako. Môj život sa točí okolo hudby, ale drogy tam hrali dôležitú úlohu. Tak isto ako intelekt, dýchanie či jedlo," dodal hudobník a uviedol, že sa rozhodol so závislosťami skoncovať po tom, ako svojím správaním nemilo prekvapil priateľov na narodeninovej oslave speváčky Madonny.

"Na Madonnine ďalšie narodeniny to bude 20 rokov, čo v mojom tele neboli alkohol ani drogy. Je to neuveriteľná a tá najpozoruhodnejšia vec. Stalo sa to na párty v Miami Beach. Pamätám si to nie preto, že by som bol pri zmysloch, ale preto, lebo každý mi túto medzeru vyplnil, keď som písal autobiografiu. Mám to z prvej ruky od ľudí, ktorí o tom vedia a boli triezvi. 'Ó Bože, Nile, nikdy sme ťa takého nevideli', a to bolo všetko, čo som potreboval počuť. Ľudia, ktorým dôverujem, mi povedali, že som sa zbláznil," povedal. 

Šesťdesiatjedenročný Nile Gregory Rodgers je rodákom z New Yorku a jedným zo zakladajúcich členov disco a r'n'b formácie Chic. Eponymnú prvú štúdiovku kapela vydala v roku 1977. Postupne na ňu nadviazali nahrávkami C'est Chic (1978), Risqué (1979), Real People (1980), Take It Off (1981), Tongue in Chic (1982), Believer (1983) a Chic-ism (1992). Okrem nich vydali aj niekoľko kompilácií či dva živé albumy Live at the Budokan (1999) a A Night in Amsterdam (2006). Medzi ich najväčšie hity patria piesne ako Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah), Everybody Dance, Le Freak, I Want Your Love, Good Times či My Forbidden Lover. S Rodgersom, ktorý je tiež uznávaným producentom, spolupracovali napríklad Diana Ross, David Bowie, Duran Duran či Avicii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona