Nikolič: Srbsko by uvítalo viac financií kvôli migrantom, ale nebude EÚ vydierať

NETKY.SK • 10 Marec 2016, 11:00 • 2 min
Nikolič: Srbsko by uvítalo viac financií kvôli migrantom, ale nebude EÚ vydierať

MOSKVA - Srbský prezident Tomislav Nikolič dnes vyhlásil, že jeho krajina nemá v úmysle "vydierať EÚ kvôli finančnej pomoci" pri zvládaní prílevu migrantov.

slovakia

left justify in out

V rozhovore, ktorý počas návštevy Ruska poskytol televízii Rossija-24, Nikolič priznal, že Srbsko by chcelo "dostať viac finančnej pomoci od EÚ na organizovanie tranzitu utečencov z Blízkeho východu, ale nemá v úmysle EÚ vydierať". Dodal, že Srbsko by pomoc uvítalo nie z finančných, ale humanistických pohnútok.


Vysvetlil, že Srbsko momentálne dostáva isté prostriedky od EÚ, z ktorých sa financuje výstavba táborov pre migrantov. Podľa jeho slov by Srbsko "uvítalo väčší objem peňazí, ale nebude kvôli tomu EÚ vydierať".


V rozhovore pre agentúru TASS Nikolič uviedol, že Srbsko je pre migrantov tranzitnou krajinou, pričom väčšina z nich sa cez jeho územie snaží čo najrýchlejšie dostať do svojej cieľovej stanice. Podľa jeho názoru sa prúd migrantov smerujúcich z Blízkeho východu, Ázie a Afriky do Európy v blízkej budúcnosti nepodarí zastaviť.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies