Nikolič: Členstvo Srbska v EÚ bude prínosom aj pre Kubu

NETKY.SK • 28 Jún 2016, 08:12 • 2 min
Nikolič: Členstvo Srbska v EÚ bude prínosom aj pre Kubu

BELEHRAD - Napriek problémom, ktorým čelí Európska únia, záväzok Srbska stať sa jej plnohodnotným členom sa nemení, vyhlásil v pondelok v Belehrade srbský prezident Tomislav Nikolič na schôdzke s predsedom kubánskeho parlamentu Juanom Estebanom Lazom Hernándezom.

slovakia

left justify in out

Podľa Nikoliča bude členstvo Srbska v EÚ prínosom aj pre Kubu, keďže bude mať ďalšieho priateľa medzi členskými štátmi tohto bloku.

 

Podľa agentúry Tanjug vyjadril Nikolič očakávanie, že Srbsko a Kuba prehĺbia vzájomnú hospodársku spoluprácu. Poznamenal, že je prirodzené, ak vynikajúce bilaterálne vzťahy sprevádzajú vyspelé ekonomické vzťahy.

 

Podľa Tanjugu má Kuba predovšetkým záujem o spoluprácu v oblasti poľnohospodárstva a biotechnológie.

 

Srbský prezident taktiež zdôraznil, že jeho krajina podporí Kubu v boji proti sankciám, ktoré spôsobujú Kubáncom utrpenie.

 

Hernández, tlmočiac Nikoličovi pozdravy od kubánskeho prezidenta Raúla Castra, vyhlásil, že postoj Havany o neuznaní nezávislosti Kosova sa nemení.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona