Nikolaj Nikitin si v lete veľmi nevydýchol

NETKY.SK • 17 August 2015, 12:43 • 2 min
Nikolaj Nikitin si v lete veľmi nevydýchol

BRATISLAVA - Slovenský saxofonista Nikolaj Nikitin si v lete zatiaľ veľmi neoddýchol.

slovakia

left justify in out

„V júni som doučil a hneď som mal skúšky a koncerty s Cluster Ensemble. Raz za rok zároveň robíme šnúru so zoskupením Corna Musica, s ktorým hráme starú hudbu zo 14. - 18. storočia, čo je taký môj okrajový koníček. Hral som aj s Petrom Dobaiom a Kavorkou a absolvovali sme dva koncerty s Miroslavom Vitoušom a s Polajkou. Najbližšie si zahráme 23. augusta v Botanickej záhrade s Hankou Gregušovou,“ vymenoval hudobník. „Potom sa to nejako preklenie do septembra, ktorý bude tiež veľmi náročný. Máme ešte veľa koncertov s Cluster Ensemble a hráme tiež festivaly s tentetom Michala Motýľa,“ doplnil Nikitin.


Na dovolenku s rodinou nemá v tejto chvíli žiadne pomyslenie. „Tým, že máme teraz malé miminko, tak sa tak či tak nedá veľmi niekam chodiť,“ poznamenal hudobník, ktorý sa po lete chystá vycestovať za prácou aj do zahraničia. „Ideme so skladateľom Petrom Martinčekom na jeseň do Toronta, do Kanady. Produkoval som mu totiž album s dvoma symfóniami, tak to tam ideme odprezentovať a možno si tam aj niečo zahráme. Mám v pláne tiež nejaké stretnutia a vybavovačky do budúcna ohľadom džezu. A chcel by som ísť ešte do Luxemburgu. Minulý rok som sa totiž stal členom zostavy Criss Cross Europe a s bubeníkom Jeffom Herrom sme sa dohodli, že by sme si zopakovali minuloročnú spoluprácu a zahrali si tento rok v Luxemburgu. A napokon, keďže tu bol teraz Peťo Dobai s Kavorkou, tak by som mal ísť na oplátku zas ja do Írska, s ním si to tiež striedame,“ uviedol zaneprázdnený džezmen. „Snažím sa udržiavať tieto medzinárodné spolupráce. Je to veľmi obohacujúce a človek zároveň vidí rozdiely v tom, ako jednotliví hudobníci v tej-ktorej krajine rozmýšľajú,“ poznamenal na záver.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies