Nikolaj Nikitin by sa vedel uživiť hraním na koncertoch

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 08:40 • 2 min
Nikolaj Nikitin by sa vedel uživiť hraním na koncertoch

BRATISLAVA - Slovenský džezman Nikolaj Nikitin je presvedčený, že keby chcel, dokázal by sa uživiť aj čisto hudbou.

slovakia

left justify in out

V živote je však preňho najdôležitejšia rodina, preto sa naučil robiť kompromisy. „Všetko je to o tom, aké kompromisy je človek ochotný urobiť,“ povedal známy saxofonista v rozhovore pre agentúru SITA. „Viem si predstaviť, že kebyže musím, tak sú tu rôzne možnosti, ktoré veľa ľudí využíva a veľa ľudí to aj baví. Je predsa zaujímavé chodiť do zahraničia hrať na lode a na hotely nejakú účelovú zábavnú hudbu,“ poznamenal 31-ročný Bratislavčan. „Boli časy, kedy to bolo aj veľmi lukratívne, teraz je to povážlivé, ale je to zas o tom, že človeku potom nevyjde čas na to byť s rodinou a s priateľmi,“ priblížil. „Radšej mať menej peňazí a väčší kľud a priestor na vlastný prejav, bez kompromisu, bez akéhokoľvek obetovania sa v prospech peňazí nasilu... Ale keď to niekoho baví a neničí ho to, tak to je super,“ dodal.


Sám si podľa vlastných slov nedokáže predstaviť, ako zvládajú starostlivosť o rodinu špičkoví hudobníci. „Hudbou sa dá uživiť, ale neviem si predstaviť, ako zvládajú niektorí tí svetoví, špičkoví umelci, ktorí fakt cvičia osem hodín denne, svoju rodinu alebo súkromný život. Skôr si myslím, že tam už sa človek tej hudbe úplne obetuje, žije takú nejakú svoju hudobnú misiu,“ zamyslel sa sympatický interpret. „U mňa je ten kompromis taký, že naozaj veľa učím a som veľa doma. Koncerty nehrám tak často, aspoň nie tak často, ako niektorí. Myslím, že by som sa čisto hudbou uživil, ale takto, ako to je, mi to veľmi vyhovuje, treba mať svoj kľud. V poslednej dobe častejšie píšem a komponujem, snažím sa viac čerpať z klasickej hudby, aj keď tam mi chýba klasické skladateľské vzdelanie a remeslo, ale doháňam to, ako sa to dá,“ uzavrel.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies