Nikolaj Nikitin a Ľuboš Šrámek dnes vydávajú album Altar

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 18:21 • 2 min
Nikolaj Nikitin a Ľuboš Šrámek dnes vydávajú album Altar

BRATISLAVA - Slovenský saxofonista Nikolaj Nikitin a klavirista Ľuboš Šrámek dnes vydávajú spoločný album Altar. Komornú novinku, ktorá v sebe spája džez a vážnu hudbu, hudobníci zostavili z deviatich obľúbených skladieb, pričom okrem vlastnej tvorby siahli aj po téme Leoša Janáčka či Johanna Sebastiana Bacha.

slovakia

left justify in out

O technickú realizáciu nahrávky sa postaral Alex Molčanov, o jej mix a mastering zase Peter Preložník. O vizuál albumu sa postarali grafik Matúš Lelovský a maliarka Patrícia Koyšová. 

Nikitin a Šrámek začali aktívne spolupracovať v roku 2007. O štyri roky neskôr ponúkli nahrávku Live in Murmansk. Spoločne sa angažovali aj v interaktívnych koncertoch In Medias Jazz, či na nahrávke Tales from My Diary (2014), za ktorou stál projekt zoskupení Polajka a Nikolaj Nikitin Ensemble with Miroslav Vitouš, a albume Utajená (2016) Hany Šebestovej. 

 


Nikolaj Nikitin má okrem toho na konte aj albumy Personal Suite či New Winter Stories, ktoré vyšli v roku 2012. Na oboch sa predstavil ako líder trojgeneračného kvarteta. Klaviristu Gabriela Jonáša, kontrabasistu Juraja Grigláka a bubeníka Jozefa Dömeho navyše na albume New Winter Stories doplnil americký trubkár Michael “Patches“ Stewart. V roku 2013 mu vyšiel album Music for Boys and Girls Vol.1 a predvlani nahrávka Aram's Father. Minulý rok s projektom EXXPPNNSS ensemble vydal album Slovak sounds a spolu s Robertom Pospišom a Martinom Sillayom zase nahrávku Ján Cikker 105).

Ľuboš Šrámek spolupracoval s mnohými slovenskými a svetovými osobnosťami. V roku 2005 vydal napríklad s projektom His Five Reasons With Guests album Correspondance, o tri roky neskôr nasledovala nahrávka Abstructures s His East Artsemble and Guests. V roku 2012 ponúkol spolu s Bercom Baloghom nahrávku The Savoy Stories a predvlani zase album White Dream s Peterom Erskinom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona