Niko Kovač skončil na lavičke Chorvátska

NETKY.SK • 9 September 2015, 14:11 • 2 min
Niko Kovač skončil na lavičke Chorvátska

ZÁHREB - Niko Kovač už nie je trénerom futbalovej reprezentácie Chorvátska.

slovakia

left justify in out

Vedenie tamojšieho zväzu ho v stredu prepustilo v reakcii na nevydarené vystúpenia jeho zverencov v kvalifikácii EURO 2016.

 

Chorváti nevyhrali v kvalifikácii už tri stretnutia za sebou, v uplynulom dvojzápase remizovali v Azerbajdžane 0:0 a prehrali v Nórsku 0:2. V tabuľke H-skupiny sa tak prepadli až na tretie miesto, ktoré zaručuje iba baráž o účasť na kontinentálnom šampionáte. Na lídra Taliansko strácajú dve kolá pred koncom tri a na Nórsko jeden bod.

 

"Výkonný výbor Chrovátskeho futbalového zväzu dospel k jednomyseľnému rozhodnutiu ukončiť kontrakt s Nikom Kovačom a celým jeho realizačným tímom," uviedol na tlačovej konferencii prezident zväzu Davor Šuker s tým, že v najbližších desiatich dňoch prebehnú rokovania s kandidátmi na uvoľnený post. Podľa chorvátskych médií by sa mal stať nástupcom Kovača tréner Lokomotivy Záhreb Ante Čačič.

 

Kovač sedel na lavičke Chorvátska od októbra 2013 a reprezentáciu viedol na MS v Brazílii o rok neskôr. Stoličku pod ním rozkývali okrem výsledkov aj údajné nezhody s kapitánom tímu Lukom Modričom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona